Soud ve Virginii nařídil nemocnici podat pacientce Ivermectin

Zprávy, které by vám neměly uniknout: Na základě "Right-to-try" zákona, v poslední době americké soudy přikázaly nemocnicím v několika málo případech podat pacientům Ivermectin.

Na základě "Right-to-try"1 zákona, zjednodušeně zákona "když-už-nic-nezbývá-zkusíme-experiment", v poslední době americké soudy přikázaly nemocnicím2 v několika málo případech podat pacientům s Covidem v poslední fázi lék proti parazitům Ivermectin, který nade vší pochybnost nemá přímý vliv na virus nemoci Covid3.
Jedná se spíše o výjimečná rozhodnutí, protože smyslem tohoto zákona je umožnit nevyléčitelně nemocným pacientům přístup k experimentální léčbě, nikoli zkoušet na umírajících metodu pokus-omyl. Přesto stojí tato rozhodnutí převážně konzervativních soudců za pozornost. Otevírají dveře tomu, že příbuzní pacientů nebo pacienti sami budou diktovat lékařům, jak mají léčit.
Skupiny, které v případě vakcín volají po dodržování medicíny důkazů a zcela ignorující, že používané vakcíny prošly všemi zákonnými fázemi schvalovacího procesu, najednou nejen sami sebe léčí bez lékařského předpisu převážně léky pro koně (V lepším případě, najdou lékaře, který jim předepíše léky pro lidi a určí dávkování), ale dokonce nutí nemocnici, aby tuto nechválenou léčbu se spoustou vedlejších účinků podávali jejich umírajícím blízkým. Logiku v tom nehledejte.
Blíží se doba, kdy ve jménu svobody budou soudy vydávat příkazy na pouštění žilou, pilulky z rohu jednorožce nebo infuze dezinfekčního přípravku4? Opravdu má soudce rozhodovat, jaká léčba má být aplikována?

 

1) https://en.wikipedia.org/wiki/Right-to-try_law

2) https://www.washingtonpost.com/health/2021/12/16/virginia-ivermectin-covid-fauquier-hospital/

3) https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/why-you-should-not-use-ivermectin-treat-or-prevent-covid-19

4) https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52407177

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Jirků | pátek 17.12.2021 10:03 | karma článku: 13,26 | přečteno: 571x