Lotyši vypráskali poslance z parlamentu! Proč my ne?

Lotyši "propustili" své zaměstnance-poslance kvůli maličkosti, poslanci lotyšského parlamentu odmítli vydat k trestnímu stíhání kolegu podezřelého z korupce. Proč to jinde jde? Nemáme demokratickou možnost na rozdíl od Lotyšů? Když gaunery s poslaneckou imunitou nebudou stíhat a soudit jejich spojenci z řad policie a justice, nadešel již čas, abychom vyšli do ulic a uvěznili je sami?

Nemáme, jak donutit poslance a senátory jednat v zájmu naší země. Nemáme, jak bychom je donutili, aby místo svých vlastních cílů sledovali prospěch celé společnosti.

Vždyť vše, co činí, činí v mezích zákonů! Sice zákonů ohnutých, jako mladý delikvent ve společných sprchách věznice s ostrahou, ale... Ale: „Kdo z vás to má“?

Když v padesátých letech zabavovali Komunisté majetky lidem, také jednali v podstatě podle platných zákonů. Přičiňme se, abychom za 10 nebo 15 let mohli zákonně odebrat to, co dnes mizí v černých dírách Blanky, Pandurů, ČSA a mnoha a mnoha dalších.

Slibme si, že nezapomeneme! A až budeme moci žalovat dnešní mocné této země s nadějí na spravedlivý soud, že nebudeme lhostejně čekat, až to za nás udělá zase někdo jiný!

Autor: Jan Jirků | pondělí 25.7.2011 9:54 | karma článku: 25,94 | přečteno: 1422x