Vejce, vejce… všude samá vejce

Trochu mě to už štve. Ať otevřu zprávy, nebo svoje oblíbené blogy všude je převajíčkováno. Copak se neděje nic jiného, co stojí za zmínku? Vajíčka mi lezou už očima.

Asi takhle – nesympatizuju ani s jednou stranou. Politice nerozumím a ani rozumět nechci. Stejně je to jen šaškárna. Když se tam nefackujou, vymýšlejí jiné voloviny. Třeba jak a co zase kde sebrat z mých daní a hlavně jak si co nejvíc nahrabat. (Jen se toho korýtka držet, co nejdéle…)

 

Ale rozhodně nesouhlasím s házením vejci jako projevem nesouhlasu s tím nebo oním programem, člověkem... Pravda, nejspíš je dost složité, vzít si dotyčného stranou a vyříkat si to „jako chlapi“.

Vejce jako projev nesouhlasu? Jo, projevujte si nesouhlas, ale nešlo by to trochu kultivovaně? Až půjdete volit, tak nedejte hlas tomu, koho napadáte. Máte na to právo. Jistě, můžete mi oponovat, že máte právo házet vejci. Stejně tak jako váš cíl má právo říkat nahlas svoje názory. Obzvlášť, když je to politik, tak to má asi dokonce v popisu práce, ne?

 

Máte právo ho neposlouchat. Nebo Vás na meeting té či oné strany někdo dovlekl v „klepetech“? Předpokládám, že jste tam byli dobrovolně. Ještě si dovedu představit, že jste procházeli…jenže zase nechápu, kde jste vzali tak pohotově pár kousků vajec. Zaběhli jste do supermarketu za rohem?

 

Nechci se zastávat členů atakované strany, vůbec ne. Spíš mě zaráží, kam v naší vyspělé společnosti dokážeme zajít, když se chováme jako primitivové.

 

Nejspíš bych měla svůj přístup trochu přehodnotit a do kabelky si preventivně po ránu šoupnout pár vajec. Bydlím totiž na náměstí, kde se meetingy té či oné strany konají jak na běžícím pásu a co kdyby mě to náhodou obtěžovalo při cestě domů? Mám přece právo projevit svůj názor na to, že mě otravujou. No ne?

 

Autor: Petra Zachařová | pátek 29.5.2009 8:40 | karma článku: 13,25 | přečteno: 977x