Jak říct ženě, že je tlustá?

Nebýt té stránky, asi by mě nenapadlo nad tím vůbec přemýšlet. Článek, ve kterém tři chlapi říkají svůj názor na to, jak říct ženě, že je tlustá.

Nežijem v době, kdy být velmi prostorově výrazná/ý je něco, co je v módě. Spíš se za to hromadně stydíme.Ty z nás, které s tím nejsou spokojené se snaží se svojí hmotností více či méně úspěšně něco dělat.

Nedovedu si však představit, jak nějaké ženě, která se třeba tou svojí váhou trápí její milovaný byť milosrdně sděluje, že už nakynula do rozměrů, které nehodlá tolerovat. Ano, jistě - je lepší to říct včas než si beze slova sbalit ruksak se slovy "sorry bejby, ale jsi na můj vkus trochu neforemná".

Jak by tito tři pánové sdělili své drahé, že už to "není ono"?

První: by pochválil kostým, do kterého se drahá polovička už nevejde. Budiž, možná by jí to motivovalo k tomu, aby se sebou něco dělala. Nebo by si pořídila podobný kostým ve větší velikosti. Ale jo, je to dobrej způsob, pro nenásilné sdělení výše míněného.

Druhý: by se snažil drahou polovičku přimět k nějaké aktivitě (sport) a kdyby nad tím ohrnovala nos, tak by jí taktně řekl pravdu.  Když čtu přimět, představuju si, jak jí balí baťůžek na cvičení a říká "tak zlato, dnes máš aerobik (plavání, kolo...cokoliv) a jak se taktně ženské říká, že je tlustá? Dovedu si představit, že začne s ní sportovat a podpoří jí, ale primět?

Třetí: je zastáncem pravdy ve vhodnou chvíli. Něžně by své polovičce při otevřené lahvince zašeptal do ouška, že její špíčky jsou velkým sexuálním lákadlem a že jej velmi vzrušují, nicméně že nic se nemá přehánět. No tak tohle mi někdo zašeptat do ouška a uvidí mě maximálně zabalenou v županu. Dovedu si představit jen málo věcí, které by mi dokázaly tak dokonale zkazit náladu na jakoukoliv zábavu (kterou bych po otevření lahvinky třeba čekala) než to, co chce tenhle člověk šeptat do ouška své vyvolené. 

Díky Bohu, že nebylo těch odpovědí víc. Snad by se našel i takový, který by své drahé, která nemá zrovna míry modelky (mínus, mínus nic), dokázal v davu nebo na koupališti pochválit sexy tělíčko zrovna procházející krásky "koukni zlato, ta má ale krásně pevnou prdelku.. a to bříško..."

Ne, neříkám, že být při těle, je fajn. Hlavně ze zdravotních důvodů to může představovat potíže. Ale když chcete hubenou ženskou, určitě běhá po světě dost i hubených holek, kterým tohle nebudete muset nikdy říkat. A pokud máte ženskou krev a mlíko, tak asi jste věděli, do čeho jdete. Vždyť i žena při těle může být krásná.

Já sama nevím, jak se dá taktně a slušně říct ženě, že je tlustá.

Co vy, pánové? Jak byste to řekli? Dámy - jak byste vy přijaly nějakou takovou kritiku, jak by musela být vyřčena, aby se vás nedotkla, neurazila?

 

Autor: Petra Zachařová | neděle 17.8.2008 18:50 | karma článku: 21,41 | přečteno: 4596x