Ebola není náhoda

Ebola je jednou z nejnebezpečnějších chorob na světě. Je vysoce nakažlivá a může zabít až 90 % nemocných. Nejlépe se manipuluje s lidmi, když mají strach, to věděl už Goebbels…

Není pochyb o tom, že Ebola je velmi nebezpečné virové onemocnění. Ovšem, přenáší se, podobně jako HIV nebo vzteklina, tělními tekutinami. Takže, při dodržování zásad hygieny je riziko nákazy poměrně zanedbatelné. Z tohoto důvodu se v podstatě dařilo výskyt viru Eboly eliminovat v lokálních oblastech Afriky a za cca 40 let od jeho objevení, se výrazně nešířil i přes nepříznivé hygienické podmínky, které na černém kontinentu panují. Ejhle, najednou se koncem minulého roku z ničeho nic, vynoří epidemie v západní Africe v malé vesničce na pomezí států Guinea, Libérie a Sierra Leone. Toto místo je vzdáleno od posledního výskytu smrtícího viru v Ugandě v roce 2012, tisíce kilometrů. Shodou okolností se nachází v současném epicentru choroby, ve státě Sierra Leone, nemocnice Kenema, která již několik let hostí americkou laboratoř pro výzkum biologických zbraní. Hlavním předmětem zkoumání převážně amerických vědců v této laboratoři, jsou právě virové horečky, jako je Ebola nebo Marburg.  Mimochodem, tuto laboratoř spolufinancují nadace amerických miliardářů B. Gatese a G. Sorose. Místní obyvatelé se zřejmě právem domnívají, že za šíření Eboly v jejich domovině, je zodpovědná právě tato laboratoř. Vzhledem ke způsobu šíření a lokality výskytu smrtícího viru, je pro farmaceutické firmy a jejich akcionáře, nezajímavé nákladně vyvíjet účinný lék. Chudí Afričané by si jej stejně nemohli dovolit.  Takže se jeví pravděpodobnější, že je vir Eboly zkoumán k vojenským účelům nebo byl k těmto účelům přímo vyroben.

V posledních dnech se objevila zpráva, že Američané možná mají účinný lék proti Ebole s názvem ZMAPP. Tušíte správně, akcie výrobce tohoto léku a dalších farmaceutických společností, které ohlásily vývoj léku proti Ebole, vylétly raketově vzhůru. Tento scénář důvěrně známe, vyvolání paniky z ptačí chřipky a poté ohlášení účinného léku Tamiflu, který se později ukázal jako neúčinný a spíše škodlivý. Později přišla prasečí chřipka a opět poděšení obyvatelstva a následný prodej vakcíny se spornými účinky. Jedná se i v případě Eboly o podobný scénář nebo je za tím ještě něco víc. Dá se tušit, že vzhledem k načasování a geopolitickým problémům ve světě, bude nejspíše hlavním motivem manipulace s našim myšlením a vyvolání strachu, jako nejsilnější emoce. Co myslíte..?

Autor: Jan Hrnčíř | úterý 19.8.2014 20:55 | karma článku: 24,15 | přečteno: 1659x