Špinavá kampaň, obyčej politických soupeřů

Zapomeňte, že předvolebnímu klání udává tón čestný boj argumentů, věcných návrhů, řešení či síla osobností. Ti, kteří mají tu moc a mohli by jít příkladem, sázejí především na špinavou kampaň.

Setkávám se s tím denně. Hanobící inzeráty v novinách, pomlouvačné a lživé tiskoviny distribuované prostřednictvím studentů, kteří se snaží přivydělat si pár korun a neustálé slovní výpady. Kde je slušnost a věcnost předvolebního souboje? To už politici nemají skutečně co říci, že soustředí veškeré úsilí na to, aby co nejvíce znemožnili a pošpinili soupeře? Čím je pro ně soupeř nebezpečnější a ohrožuje jejich vysezenou židličku a oblíbené korýtko, tím jsou pomluvy agresivnější. Ostatně, kouká to na nás na každém rohu.

Setkal jsem se s tím i u nás, v Královéhradeckém kraji a hned několikrát. Tuším kdo a vím proč. Na Jičínsku se bojuje stejně jako na Rychnovsku. Na obou místech, v okolních obcích i v samotném Rychnově mizí plakáty jako otočením kouzelného prstenu. Ano, jako lídr VV v kraji se snažím s lidmi setkávat a diskutovat s nimi o všem(!) o čem chtějí. Jednou z cest, jak je oslovit, jsou samozřejmě plakáty. Zdůrazňuji, že nikoliv černé výlepy, ale na místech k tomu určených. Přesto plakáty mizí rychlostí blesku. Jestliže večer proběhne výlep, ráno jsou plochy prázdné. Nebavíme se o jednotlivých kusech, ale množství mnohem větším. Někomu prostě stojí zato si platit přisluhovače, kteří sledují veškeré aktivity soupeře a postupují v souladu s tím. Jak jinak si vysvětlit strhané plakáty po celém Rychnově...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | sobota 15.5.2010 14:02 | karma článku: 8,23 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46