R 35 přes Český ráj, ostudná politika ČSSD v praxi

Stejně jako nyní, i před posledními volbami ČSSD slibovala. Slibovala, že severní variantu rychlostní R 35 nepřipustí a je to tu. Včera, především díky zastupitelům ČSSD libereckého kraje, byla varianta roztínající Český ráj ve dví schválena...

Severní varianta rychlostní silnice R 35 je ze tří představených variant tou nejhorší, skoro se tedy ani nedivím, že právě ji zastupitelé ČSSD prohlasovali. Naštěstí je rozhodnutí krajského zastupitelstva jen doporučující a konečné slovo má ministerstvo dopravy. To snad bude uvážlivější. Ani jedna z variant není ideální, ale pokud už má silnice vzniknout, pak jedině variantou jižní. Nebo snad odpovědní chtějí z Turnova vytvořit druhý Náchod, kde doprava již zcela kolabuje? Turnov na takovou zátěž není uzpůsoben.

Jižní varianta je nejvýhodnější z mnoha důvodů. Zcela se vyhýbá unikátnímu Českému ráji, z hlediska vlivu na obyvatelstvo je nejšternější, představuje nejmenší narušení turisticky atraktivních oblastí, nejmenší zábory lesní půdy a v případě její stavby nevyvstává nutnost bourání objektů. Rozhodně také není zanedbatelnou skutečností, že je variantou nejlevnější, o minimálně pět miliard oproti severní. Myslím, že je jen logické, že tuto variantu podpořilo i Ministerstvo životního prostředí.

Jestli jsou taková a podobná rozhodnutí uvedením předvolebních slibů ČSSD do praxe, pak se skutečně bojím o budoucí generaci. Je nejvyšší čase udělat si pořádek v prioritách a respektovat alespoň název své vlastní strany. Slovo sociální podtrhuji!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | středa 31.3.2010 8:00 | karma článku: 24,12 | přečteno: 1510x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46