Paroubek si myslí, že jíme seno

Jinak se ani nedají vysvětlit jeho poslední předvolební sliby. Sliby, nebo vzdušné zámky? V každém případě to bude všechny stát tolik, co zámky skutečné.

Nabubřelost a bezostyšnost předvolebních slibů sociálních demokratů, pronášených ústy Jiřího Paroubka, nezná mezí. Samozřejmě, s ODS si nemají co vyčítat, o tom to ale tentokrát není. Beztrestně lze slíbit cokoliv. Tak se z médií dozvídáme o tom, že ČSSD nenavýší schodek státního rozpočtu ani o korunu a do patnácti let bude z ČR jedna z deseti ekonomicky nejsilnějších zemí EU. A to i přes opatření jako je zrušení poplatků ve zdravotnictví, či vyplácení třináctých důchodů. Jak chce tohoto kousku, za který by se nemusel stydět ani David Copperfield, dosáhnout? Jednoduše. Vzít peníze jiným, tedy zvýšit daně. Vyšší zdanění firem, vyšší daně pro lidi s vyšším příimem, že by se to ale mělo týkat třeba poslaneckých náhrad, o tom nemůže být řeč. Člověk nemusí být špičkový ekonom, aby ho nenapadly i jiné formy zvýšení příjmu do státní kasičky.

Proč pánové jako je Paroubek, ale i Topolánek nebo Kalousek nestojí např. o revizi nestoudných prodejů státního a obecního majetku, kde stát prodal pod cenou a pár šikovných TOP manažerů při tom zabezpečilo další dvě generace potomstva. Proč se vyhýbají legalizaci a zdanění prostituce, která by mohla do státní kasy přinést nemalý obnos. Proč se neustále osočují, ale v případě, že by mělo jít o dlouhodobější zmrazení jejich platů jsou svornější než francouzská revoluce? Co takhle zrušit příspěvky státu politické straně za poslance ve výši 900 000 Kč ročně? Těch pár miliard ušetřených na modro-rudo-oranžovém a kdo ví ještě jakém molochu by jistě obecnému dobrém prospělo...

Ano, sliby nic nestojí. Ovšem jen někoho. A voliči to rozhodně nejsou. Naše dvacet let neobměněné papaláše nikdo k zodpovědnosti nepožene. Děsím se doby, kdy někdo z nich přijde s daní z práva na život. Obávám se, že Fantomas to nebude. Pokud Jiří Paroubek příště položí onu nabubřelou otázku „Kdo z vás to má?“, pak se bude jistě týkat peněz. Všichni budeme zadlužení až po zadek a bez peněz.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | čtvrtek 4.2.2010 23:08 | karma článku: 33,80 | přečteno: 1934x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46