Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

kvetuska

1. 3. 2009 23:22
Tak si pročítám vaše články

a mám stále větší dojem, že píchat do vosího hnízda "bílých" je vskutku kontraproduktivní. Nebo alespoň važte slova. Vaše věta: "Romská rodina s kupou dětí na ubytovně..." tohle, nezlobte se na mě, na nás působí jak rudej hadr na býka. Já chápu, že ve vaši kultuře ještě přežívá jakýsi kult dítěte (děti uživí rodiče), jenomže to by je ty rodiče nejdříve museli naučit něco dělat. Dát jim alespoň základní vzdělání, naučit je jazyk země, ve které žijí, nechat je alespoň vyučit řemeslu. Nedivte se, že nevzdělaného Roma, který nic neumí nikdo nezaměstná. A jestli má podnikatel na výběr, nedivím se, že raději příjme bílého, protože má asi špatnou zkušenost. Tohle nenarovnáte násilím ani křikem o rasizmu.Máme kapitalizmus pane. A každý musím počítat.

0 0
možnosti
KM

kvetuska

1. 3. 2009 23:23
Re: Tak si pročítám vaše články

Takže, když rodiče žijí ze sociálních dávek,mají co dělat,aby se udrželi nad vodou,děti také nepracují,tak proč mají další kupu dětí?To aby na to hladovění bylo víc lidí.Zažila jsem romskou rodinu, kde babička(kolem45let) maminka (30let) a dcera (15let) byly všechny tři těhotné.Není to spíše naopak, že tyto slabé rodiny mají záměrně tu kupu dětí, aby je v souladu s romskoui tradicí ty děti uživily. Ovšem dnes nikoliv prací, ale sociálními dávkami? Nestěžujte si, že bílá většina nechápe romskou menšinu. My vás chápem velmi dobře.A bohužel i vy svými články zde přispíváte k tomu, že vás chápem čím dál tím víc.

0 0
možnosti
MP

volic_plukovnik

13. 2. 2009 17:57
a teď jak to je u bílých

Pokud chce bílý bydlet, taky musí splatit kauci. Proč by to cikáni zase měli mít jinak?

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

13. 2. 2009 17:14
no, až vybuchne

ta časovaná bomba, tak to bude bomba, to jo! Ale jinak: a kdo nám, bílým, co dá? Ani ty dávky ne. A práci - taky ji musíme shánět dost urputně a ne všude vás vezmou. Halt se člověk musí víc starat a méně plakat o nespravedlnosti.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

13. 2. 2009 16:58
ale jak se na té ubytovně ocitli?

Když dříve nebyli schopní platit řádně nájem, nemohou se divit, že neseženou nic jiného než drahou ubytovnu. Sama byt pronajímám, a proto vím, že zájemců o bydlení je vždycky spousta, takže proč bych si vybírala ty rizikové.:-/

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

13. 2. 2009 15:19
Za to

si mohou ale cikáni sami. Těm už totiž dneska nikdo nevěří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
člověk , který je originálem,nikoliv kopií. Miluji život a ctím životy druhých lidí.