Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čhavo

3. 3. 2009 20:18
rasista nejsem paní Heleno,

ani vy miílí Češi, jsem taky Čech byť jiné národnosti. Neberte mi svobodu slova, já vám ji taky neberu. Na rozdíl od vás, většiny jsem se tady podepsal a píši blog.

Generalizace a paušalizace je v tomto případě velmi nebezpečná. pamatujte si , že i já mám právo na život stejně jako vy. ![>-]EU 

0 0
možnosti

Medvedref

17. 10. 2009 13:01
Re: rasista nejsem paní Heleno,

To vám nikdo nebere ale uvědomte si že se chováte rasisticky pane autore,jedny odsuzujete a chováte se stejně.

0 0
možnosti

Jervin

2. 3. 2009 7:35
Generalizace

misím souhlasit s řadou příspěvků. že jste pane pěkný rasista. Nemám rád neonacisty a podobný plebs, ale nepřizpůsobivý jsou tak nazívání právě proto, že se odmítají přizpůsobit. Nikdo vám nechce brát tradice a kulturu, pokud tradice a kultura znamená bordel, kráděže, valdalismus a hlučné chování, seberte si svůj rozmlácený nábitek a zmizte tam od kud jste se vzali. Nejste (tedy pardon mam na mysli nepřizpůsobivé, vy mi připadnete jako inteligentní slušný člověk) mimozemšťané, ale sami si to asi neuvědomujete. Bylo dost mírumilovné integrace, která nikam nevedla. Na řadu by měla přijít funkční integrace. Jak se to dělá? Měl bych pár nápadů, ale hned potom by se ozvala lobby pseudohumanistů, která pro samou lidskost nevidí své vlastní porušování práv nás normální většiny.

0 0
možnosti

amusia

2. 3. 2009 1:33
Uf,Uf...

...prokousat se touto diskuzí je ale fuška...Dámy a pánové, jednou se už konečně smiřme s tím, že cikáni prostě pracovat nebudou. Jedině ti, co se dokázali od svého etnika odstřihnout a chodí do práce mezi "bílé" - vlastní zkušenost.

Dokážete si představit cikána, že každý den vstane v 05:00 aby na šestou nastoupil do práce a 7,5 hodiny tam zařezával? Z pohádek jsem dávno vyrostl. Zkrouhnout "dávky" na takové minimum, aby měli jen na suchý chléb a vodu...makat nebo živořit!

0 0
možnosti

bullterrier3

2. 3. 2009 1:31
Po pravdě,

znáte nějakého parazitujícího, nepřizpůsobivého mimozemšťana? Který navíc v natalitě je těsně za krysami a křečky?

0 0
možnosti

Helena1

1. 3. 2009 22:35
Zlý a rasistický článek

"Komu a čemu se máme stále a furt přízpůsobovat , vážení spoluobčané ? "

Jak si tohle vůbec múže dovolit říci příslušník nepřizpůsobivé menšiny? Mají se snad "bílí" přizpůsobovat řevu, krádežím, nepacení ,lenosti, atp... cikánů?

Tenhle článek je opravdovej rasistickej hnus.

0 0
možnosti

villebraquin

1. 3. 2009 22:41
Re: Zlý a rasistický článek

Heleno, jestli umíš, někdy si něco přečti. jak se celá staletí chovali bílí k Romům. jestli je tady něco rasistickej hnus, jsi to Ty. Děláš slušným Čechům hanbu.

0 0
možnosti

kraken

1. 3. 2009 22:18
Mily autore,

to ceho se v calnku dopoustite je vicemene rasismus.

Osobne si myslim, ze normalni "bili" (nemam ted na mysli extremisty a skutecne rasisty) maji zajem o jednu vec - o ferove chovani. Ale to neni. V teto zemi je rasismus - kdyz zamestnavatel vyhodi lempla bile pleti,ten si ani neskrtne. Kdyz by za totez vyhodil cikana, je vsude plno reci o rasismu. Totez pri kontrole policie treba u vytrznosti, drobnych kradezi apod. Kdyz vetsinovy obcan neplati najem nebo dluhy, jde na ulici, nebo prijde exekuce. U cikanu dostane novy byt (hadejte, kdo ho plati z dani), kdyz se objevi exekutor, je to rasismus.Podle zakona je od 22:00 nocni klid, kdyz nekdo dela bordel,muze se na nej zavolat policie.Kdyz delaji bordel cikani,je to jen jejich kulturni tradice a beda,kdyz je snaha je za to dokonce trestat.

Uz tu padlo-jde o slusne lidi.Kdyz nebudou parazitovat na systemu,chovat se jako ostatni a mit stejne podminky a zachazeni,jako ostatni, verte mi,ze nebude problem.Ale tu je rasismus-vuci bilym.

0 0
možnosti

kvetuska

1. 3. 2009 22:00
Vážený pane,

Ve svém článku obhajujete romy a odsuzujete bílé.Předvedl jste však pouze jediné,nevíte o tom zhola nic. A tak se vás ptám:-kolik Romů je mezi vašimi přáteli a z jakých jsou polečenských vrstev.Totéž prosím o bílých.-vysvětlete mi proč se v minulém sčítání lidu k romské národnosti přihlásilo pouze 10 000 lidí a z rasizmu nás bílé obviňuje obyvatelstvo nejméně 80 ghet, tj.nejméně 250 tis.lidí.-co vy konkrétně děláte proto, aby děti z vašeho etnika chodily do školy a dospělí do práce.(Když můžete pracovat vy, proč ne oni.-Kolik ghet a vyloučených lokalit jste navštívil.- jste ochoten se na nějaký čas do takového gheta přestěhovat a působit tam  dobrým příkladem na vaše lidi?

Jednou jsem tuto otázku položila kolegyni, původem Romka a ta mi řekla. "Jsem ráda, že jsem od nich co nejdál. S těmito lidmi nechci mít nic společného." Moje dcera učila chvíli na zvláštní škole. Ani její syn v 6 třídě normální školy neměl takové vybavení, počítače,knížky,pomůcky - všechno nové a zdarma.

0 0
možnosti

kvetuska

1. 3. 2009 22:03
Re: Vážený pane,

- pokraqčování Od 1 do 5 třídy děti do školy chodily tak dvakrát do týdne. Od 6 do 9 třídy ani to ne.Hned vedle školy, pivo, cigára, dívky minisukně, výstřihy až na pupík. Jednou je napomenula a Romská krasavice na ni vystrčila holý zadek a kluk pohrozil kudlou. Už tam neuči a opravdu se jí nedivim.Toto je realita. Tak co s tím vážený pane Rome uděláte. Je to problém bílých nebo černých?

0 0
možnosti

letajici cestmir

1. 3. 2009 20:20
no ja nevim, ale ty otazky byly celkem k veci

znate vubec nejake cigany? krome sebe a svych spoluetniku z vasi vrstvy? byl jste nekdy v brne na cejlu, bratislavske? nenapadly by vas tytez otazky po pruchodu tamnimi ulicemi? a to tad ten clovek nezije. a odhalil pricinu

0 0
možnosti

Deliveres

1. 3. 2009 20:06
Za vším je přístup

Cikánů k pachatelům trestných činů ze svých řad. Zatímco ostatní národy pachatele odsuzují a nestýkají se s ním, tak Cikáni je obdivují a mají je za hrdiny. Prostě okást gádžu je národní hrdinství Cikánů.

0 0
možnosti

fext

1. 3. 2009 19:50
holanďan

"Uměj Romové žijící v Česku česky ?"

Ta otázka je pochopitelná, on vychází ze své zkušenosti s muslimskými přistěhovalci, ti dost často holandsky neumí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
člověk , který je originálem,nikoliv kopií. Miluji život a ctím životy druhých lidí.