Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gghii

23. 10. 2009 20:51
doporučuji :

Autorovi doporučuji vzdělávání  viz  : cikáni jsou příslušníci cikánského etnika nikoliv

romského národa !!!!!!!!!!!!!!!!  atd atd

0 0
možnosti
Č

čhavo

25. 10. 2009 10:41
Re: doporučuji :

Pane anonyme, na rozdíl od vás a mnohých dalších se neschovávám a podepisuji se za svými články. Nepotřebuji vzdělání k tomu, abych nazýval sebe a svůj národ Romy . Jste zakomplexovanej a malej čecháček, který nic pro svět neudělal, jen kritizuje všechno . Učte se VY : ROM, ROMSKÝ NÁROD JE A BUDE NADÁLE.MŮŽETE DĚLAT CO JE VÁM LIBO, STEJNĚ NIC NEZMŮŽETE.sTEJNĚ JAKO JSOU JINÉ národy, tak jsme i my.To není však podstatné - hlavní je, že jsem všichni jen lidmi.Chcete říct, že vy jste nadčlověk ?[!

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

20. 10. 2009 22:52
Teď zrovna...

...dávají ve 112ce případ, jak nějaký z těch, kteří nestihli emigrovat, znásilnil kluka a pokusil se ho zabit...

0 0
možnosti
D

Deliveres

19. 10. 2009 16:22
Vzhledem k tomu co

píšete vám mohu na cestu popřát Zbomem a šáteček, spomínat nebudeme!

0 0
možnosti
WS

wandering star

19. 10. 2009 8:51
Už slyším cinkot dukátů

Tohle je cílená provokace.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

19. 10. 2009 9:30
Re: Už slyším cinkot dukátů

Obávám se, že není. Autor takhle píše vždycky: makám od nevidím do nevidím, rasisti to neocení, nevinní Romové trpí, za všechnio můžou (víceméně) gádžové. Opravdovou reflexi bych tu nehledal.

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 10. 2009 8:42
To jste úplně mimo.

Myslím, že už socialistické československo udělalo pro cikány hodně a oni nabídnutou šanci nevyužili. Podívejte se na vietnamce jak se začlenili. Podnikají, jejich děti studují a kriminalita u tohoto etnika je minimální a to i přes to, že nejsou pro ně vyhlášeny žádné speciální programy pro začleňování...... 

Romské organizace prakticky pouze zneužívají státní rozpočet a vymýšlí pseudodoproproblémy, které cikánům nijak nepomůžou ( památníky, muzea........ ). Začněte řešit sami vlastní problémy a ukažte, že jste pro společnost, ve které žijete aspoň něčím užiteční. Jinak nikdo emigrantů nebude litovat a bude jim přát, aby odjeli co nejdál a co nejdřív a v co největším množství.  

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 10. 2009 8:43
Re: To jste úplně mimo.

Mám zkušenosti nejen s cikány, ale i s ekonomickými emigranty z Mongolska, Afriky, ..... ( z našich utečeneckých táborů ) a můžu vám říct, že jsou svým pojetím přístupu k životu velmi blízcí cikánskému etniku. Plná huba demokracie, ale práce a vzdělání jim nevoní ( ve valné většině ) a zajímají sen o to, jak přijít snadno ( bez práce ) k nějakým penězům.  

Obyvatelé měst, kde jsou tyto utečenecké tábory, se zhusta stávají nacionalisty, protože velice brzy přichází na to, že tito cizinci dělají problémy. ( Zlodějny, obtěžování, znásilňování ….). Stejné problémy jsou i u cikánského etnika. Neházím všechny do stejného pytle, ale podle zkušenosti si lidi dělají názor všechny zástupce etnika. Už konečně ukažte, že jste jiní a to svými činy a nebrečte pořád jak malé děti.  !!!!

 

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

19. 10. 2009 8:30
mimo

S právy se pojí i povinnosti, milý autore. Obé si lidé vymysleli, aby se navzájem nesežrali. Začněte se chovat slušně, a lidem na vás nebude vadit naprosto nic.

Pro srovnání - vy jste indoevropská rasa stejně, jako my. Nicméně s asijskými imigranty, jako jsou Vietnamci, Číňani a Korejci, tu lidi nejamí problém - až na pár skutečných rasistů. Ale na Cikány si dává instinktivně pozor skoro každý. Přesto však lidi Cikány, které znají a vědí o nich, že jsou slušní, nijak nezavrhují.

Takže, kde je chyba, pořád v té xenofobii a rasismu, kterého máte plnou hubu? Gándhí řekl: "Chceš li změnit svět, začni od sebe." Tak to přeložte do Cikánštiny a šiřte to mezi CIkány. Pokud se tím začnou řídit, uvidíte, že to půjde.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

19. 10. 2009 8:20
Zvláštní...

Přestože jsou Češi xenofobní a rasističtí (to považuju za fakt), je mnoho imigrantů, kteří sem příjdou s prakticky nulovou znalostí prostředí a jazyka, a jsou schopni se plně integrovat do tohoto prostředí ve lhůtách nanejvýš několika let, pro příklad třeba Vietnamci. A i v historii, kdokoli přitáhl do českého dolíku, ať to byli Němci, Rakušani, Židé, živil se zde prací, ať už to bylo řemeslem nebo obchodem. Nejpozději v druhé generaci byli tito lidé plně inegrováni. Cikánům nestačí ani staletí.

Netroufám si ani odhadovat příčinu toho, proč vlastně byli Cikáni nuceni ze své posvátné domoviny, z Indie, odejít, tedy možná tuším, ale nehodlám to rozebírat.

Mimochodem, zajímalo by mne, kolik z těch, které označujete jako "Romy" - asi máte na mysli Cikány - má v papírech skutečně jinou, než českou národnost.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

19. 10. 2009 8:43
Re: Zvláštní...

Ještě poznámka, trochu pikantní, jak je možné, že moji známí, Cikáni, jsou vždycky na mrtvici, když přijedou k jejich sousedům v ulici, taktéž Cikánům, jejich rozvětvení příbuzní z jakési osady na Slováči.

0 0
možnosti
TCP

Ten co přemýšlí

19. 10. 2009 8:03
K právu patří povinnosti

Jasně zase ta stejná písnička o tom, že každý má právo! Co takhle ještě napsat a dodržovat to,  že k právu patří i povinnosti?! To jaksi zapomínáte!!

0 0
možnosti
N

NemamDukatyKua2Patryk

19. 10. 2009 7:03
žádné české Římany

neznám. A co se týče cikánů - čím dříve a čím nejdále - tím lépe. Jenom je zajímavé, že všude na světě cikány nemajkí rádi - že by všude byli rázyzté??? A, autore, když odejdete všichni, co myslíte - budeme tady o vás plakat?

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

18. 10. 2009 20:50
Příčina migrace je už několik století stejná.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

18. 10. 2009 20:59
Neklidná krev, která nedovolí zůstat na místě.

Zatímco dříve Cikáni cestovali s koňmi a nějakou bryčkou, dneska zmodernizovali a používají letadla. Díky tomu dojedou dál. Dříve to bylo od jednoho města k druhému, nyní do jiných států či světadílů.

Důsledek - Díky vydobytkům civilizace, na kterých nemají nejmenší podíl, mohou poznat země o kterých se jim ani nezdálo a čerpat výhody, které si ani nezaslouží. Jak k tomu třeba přijde normální Gadžo, že tito kočovníci po návratu z poznávacího zájezdu, na kterém je sponzorovala formou sociálních dávek hostitelská země, požadují dorovnání dávek ve své domovině, tudíž je čerpají dvojnásobně. Taková diskriminace je skutečně na pováženou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
člověk , který je originálem,nikoliv kopií. Miluji život a ctím životy druhých lidí.