Letošní velké vasr na berglu v Brnisku

Když sem před pár jařinama házel čučku do bedny, kde vařily těžký storky vo zatopenéch  Tróbkách, hlásil sem familce jakej máme vegáč, že máme kér na berglu. Žádná vasrovica nás není štond vyštengrovat. Ale byla to pasová gómka. Hóknu  Vám včil do placu, jak sem minulé čtvrtek, prvně v letošním járu, vařil nedobrovolný voděrady ve vlastní garáži.

Veil už je vasr v kopruŽanek z Oltecu

To sem takhle dohrnul dvě hoďky po půlnoci z Pivcový palírny na Oltecu, kde sem vařil se sajtnó bigboš na rautový válce. Zacóval jsem do garáže, zamachloval futra a stepoval na kér. Hópnul sem na rychlovku na retych, do kópelky a pila do betle. Mórgen povařím do háčku, hókat šropálům do štryclí novodurový cunty vo počitadlách, tak musím bét fest vygroňané do okéja.

Jak tak hážu záda, těžká nedařba zalomit, furt mé do ovarů valí náký šplóchání vasru, jak vo dovolený v Chorvatsku. Tak jsem ve finále vyhopl z betlířa a rozvalil fenstr. Na chodníku před kérem vařilo vřídlo jak na Islandu, štrekó hrnula vasrovica a brala těžkó serpentýnu do mý garáže. Hopl jsem do šneků a typloval rozvalit futra a na šlusovó vteřinu vyhrnul s vágnem aus. Ale vasr v garáži stópal dál, jak ve filmový válce Atentát, kde v kirchně vyplavovali německý vojcli Gabčíka s kamošama z hrobky jak ratyše. Tak jsem hodil drát vodárenském, že by měli valit vysadit vasrůvce stopku. Žádná velká hitparáda - přihrnuli za hoďku, zato s dvěma vágnama. To už jsem dávno v garáži vařil těžký voděrady a lovil z vasru cajky na hraní a vůbec všecko co se dalo. Borci chvíli gómali vo tem, že nemajó mapu, kde se vasrovici v naší štrece utíná tipec, ale nakonec se jim nějak zadařilo vasr zahamovat. To už dohrnula stařka a vůbec negómala, proč vo půl čtvrtý mórgen vařím v garáži akvabely. Ve finále sem ještě nahodil drát hasičském, aby mi naklapali ten akvapark v mým kéru vycucnót. Dovalili s obrovským blikajícím vágnem, že to u nás vypadalo jak v Las Vegas. Mázli do vasrůvky kalové vodsávací vál a za chvilu nebylo co řešit. Až když už byl vasr v kopru, tak jsem progóml, proč sem nebyl štond vymáknót gumový šneky. Byly vražený dole v rohu pod policó a včil měli ranu, že by v nich mohly kempovat leda fišle.


A pak že pré bévá nuda v Brnisku...

slovíčka
vegáč - veget, spokojený život
vasrovica, vasr - voda
vyštengrovat - vyprovokovat, vytočit
voděrady - koupání
pasová gómka - zcestná myšlenka, blbost

palírna na Oltecu - hospoda na Starém Brně
sajtna - skupina
vařit bigboš - hrát (bigbít)
retych - záchod
hókat šropálům do štryclí - učit děti :o))

vygroňané do ókeja - dobře vyspanej, do růžova
kirchna  - kostel
ratyš - krysa
vasr v kopru - voda pryč
gumový šneky - gumáky

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Honza Hlaváček | úterý 19.5.2009 9:17 | karma článku: 17,54 | přečteno: 1494x
  • Další články autora

Honza Hlaváček

Štyngec

29.1.2017 v 15:30 | Karma: 17,04

Honza Hlaváček

Švejk v hantecu

21.9.2016 v 9:30 | Karma: 24,84

Honza Hlaváček

Volební válka pojede!

3.10.2014 v 11:30 | Karma: 9,06

Honza Hlaváček

Jak sem jezdil na gympl do Vanglu

7.12.2012 v 18:36 | Karma: 12,99

Honza Hlaváček

Jak sem přežil základku

15.11.2012 v 11:45 | Karma: 13,98