Vsadím se, že takhle hokej neznáte

Pro odborníky to asi velký oříšek nebude, ale doufám, že se zde dozvíte něco nového a třeba budete i inspirováni....

Troufám si tvrdit, že hodně z Vás zaujal především nadpis a přirozená mužská ješitnost ukázat, že já jsem znalec a vím, o čem je řeč. Není ostuda, když nebudete vědět o čem je řeč, jde o ŽENSKÝ HOKEJ.

Ženský hokej není profesionální sport. Ovšem i zde se najdou výjimky a ty nejlepší mohou hrát dokonce mužské soutěže. Přestože ženský hokej je dynamicky se rozvíjející sport, a na mladé holčičky, které chtějí hrát už se nepohlíží jako na kuriozitu, ženský hokej vznikl už velmi dávno. Málokdo ví, že sir Stanley (ano, ten po kterém se jmenuje STANLEY CUP) měl kromě syna i dceru, která hrála taktéž hokej.

Někteří z Vás možná zaregistrovali, že ženský hokej je už od "našeho" Nagana na programu zimních OH. Tady je především doménou USA a Canady, ale v poslední době se těmto dvoum týmům vyrovnávají týmy Finska a Švédska. Naše děvčata bohužel budou na OH ve Vancouveru chybět, když před rokem v kvalifikaci těsně prohrály všechny tři duely o jediný gól.

Nechci se tady ale věnovat  reprezentační scéně. V ČR můžeme celkem v 15 městech (v Praze a Brně 2x) každý týden vídat ligové boje. Ženský hokej se netěší takové oblibě u publika jaké by si zasloužil, přitom mnohé zápasy nejsou vůbec špatné. Vždyť v naší soutěži hrají hráčky z Kanady, nebo naše hráčky, které už za sebou mají "profi" angažmá ve Švýcarsku, Švédsku, USA či Finsku. Naopak do zámoří odcházejí na zkušenou mladé juniorky....

Letos za sebou má liga už tři kola a vypadá to, že se budou o titul prát opět týmy Slavie (3x za sebou mistr ČR) a Kladna (3x za sebou vicemistr). Do soutěže se zapojují čím dál mladší holky (limit je 14 let, ale s lékařským svolením mohou nastupovat i mladší). Stávají se proto i kuriózní situace, kdy se v souboji opuk utkává 35 letá žena a 11 letá holčička. Do přípravek nastupuje čím dál více děvčat a kvalita se zvětšuje. 

Ostatně, můžete to vidět na vlastní oči ..... Na jednom ze stadiónů nebo na webu

www.zenskyhokej.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Fiala | pondělí 21.9.2009 2:30 | karma článku: 6,84 | přečteno: 1834x
  • Další články autora

Jan Fiala

Luxusně nám je... Není to škoda?

27.2.2012 v 22:54 | Karma: 12,87

Jan Fiala

Slavia se připravuje na Ligu Mistrů

8.3.2010 v 11:41 | Karma: 8,04

Jan Fiala

Slavia ve finále Ligy mistrů

8.12.2009 v 14:07 | Karma: 13,19