Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svoboda ukázal holý zadek ODS

Jak na kalendáři ubývají dny do chvíle, kdy se v pátek otevřou volební místnosti, stává se z předvolební kampaně čím dál větší cirkus. A když píši cirkus, tak myslím cirkus doslova a do písmene. Cirkus jako představení, kde se účinkující snaží diváky-voliče hlavně pobavit a svými estrádními kousky je odvést od myšlenek na skutečný život. Aspoň na chvíli. Aspoň než hodí do volební urny obálku s jejich kandidátkou.

 

K vidění jsou přitom kousky skutečně nevídané. Z odvahy (či spíše drzosti?) některých politických artistů se chvílemi až tají dech.

 

Svoboda: Místo programu holý zadek

Tak třeba pražský exprimátor Bohuslav Svoboda. Ano, ten, který má na krku policejní stíhání za machinace v kauze Opencard. ČSSD a TOP 09 se už nedokázaly dívat na to, co provádí s hlavním městem. A tak ho z radnice vyhnali s ostudou. Sám Svoboda ale přesto s drzostí sobě vlastní hlásá, že „očistil Prahu od kmotrů“. Správně by to heslo ovšem spíš mělo znít „očistil jsem Prahu od pražských patriotů a schopných politiků a předal jsem vládu nad městem Moravákovi“.

Proč exprimátor Svoboda raději neřekne narovinu, kdo ho přivedl v roce 2010 do ODS? Kdo tehdy při sestavování kandidátních listin zloboval 60 % volitelů, aby šli cestou nových tváří, místo aby přijali návrh ODS Prahy 11 (kde jsem zastával pozici předsedy), že do čela patří úspěšní pražští starostové? Proč rozbil klub ODS na pražské radnici a proč nestandardně vypověděl koaliční smlouvu s ČSSD?

Odpovědi na takové otázky se ale od gynekologa Svobody nedočkáte. Místo toho opakuje svoji mantru o kmotrech. A vystrkuje na videu holý zadek. Program? Žádný nenabízí. Ono už je ale těžké něco slíbit, když vlastně všechno už dřív nasliboval levicový premiér za ODS Petr Nečas. Nasliboval a nesplnil. Proto teď Svoboda raději mlčí. Nebo mlží?

 

Mirka premiérka varuje, ale nic nenabízí

Místo Nečase se teď jako hlavní volební lídr ODS na plakátech unyle usmívá Miroslava Němcová. O víkendu v rozhlase varovala před komunisty a před takzvanými spasiteli, ke kterým řadí miliardáře Andreje Babiše, senátora Tomia Okamuru nebo Janu Bobošíkovou. ODS podle Němcové obměnila kandidátní listiny, a lidé tak mají z čeho vybírat.

I když je to smutné, taková slova ukazují, že ani „Mirka premiérka“, jak se teď Němcové podle jejich billboardu říká, nic nepochopila. Lidé si přece nevybírají hezké (nebo alespoň neprofláknuté) tváře, ale politickou stranu, která dokázala s vládou naložit tak, že si jé lidé váží a budou ji volit opět. Jak se v tomto směru změnila ODS? Co nového nabízí? Ani Miroslava Němcová nedává odpovědi na zásadní otázky.

 

Velcí už ukázali, co neumí. Teď se bojí 

Všechny velké strany společně pak v posledních dnech propadly panice a bojí se nových stran, kterým průzkumy veřejného mínění dávají čím dál více nadějí. Křičí ČSSD, křičí ODS, křičí TOP 09. Hlasy pro malé strany podle nich povedou k rozdrobení sil. Copak si ale neuvědomí, že obrat voličů k novým menším stranám je důsledek totální programové impotence a neschopnosti těch velkých a tradičních, splnit cokoliv ze svých slibů? Proto ta neustále dokolečka omílaná hra na čisté a špinavé politiky - má odvrátit pozornost od toho, že koalice TOP 09 a ODS to totálně zvorala. A ČSSD – přestože minulé volby vyhrála – je nedokázala zastavit.

 

Vyzývám proto velké strany: Chovejte se korektně a bojujte férovými zbraněmi jako je program. Každá strana má právo předvést, co umí a dovede. Jen volič má právo říkat, koho bude volit. Vy už jste to své předvedly. Hlavu vzhůru, Úsvit i ANO podnikatele Andreje Babiše teď evidentně získají více než 5 % hlasů a vstoupí do vysoké politiky. Je jen na nich, co ukáží a jaké jim voliči vystaví vysvědčení v dalších volbách.

 

 

 

Jiří Janeček, kandidát č. 5 v Praze, volební blok Hlavu vzhůru

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiři Janeček | pondělí 21.10.2013 21:07 | karma článku: 10,83 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Jiři Janeček

Nakonec mě dostali, ale nevzdáme to! Dostal jsem podmínku

Vážení přátelé, systém v ČR neodpouští rebelům, a hlavně lidem, co se nebojí systému. Postavil jsem se proticovidovým nezákonným opatřením, byl jsem i v cele předběžného zadržení.

3.12.2022 v 14:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1423x | Diskuse| Hyde park

Jiři Janeček

Co je důležitější ? Plný žaludek nebo osobní svoboda?

Velkým nebezpečím pandemie pro naší budoucnost je slabá reakce našeho národa na omezování svobody a porušování Ústavy ČR. Až na malé výjimky je občané přijali s pokorou. Je jim přednější plná lednice a blahobyt než jejich svobody!

20.5.2021 v 12:10 | Karma: 19,42 | Přečteno: 550x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiři Janeček

Chcipl PES - na ústavu si šahat nenecháme

Občané, podnikatelé, živnostníci, tyto strany ve čtvrtek 18.2.2021 podpořily Andreje Babiše: ANO, PIRÁTI, ODS, ČSSD, KDU, TOP, STAN, KSČM.

19.2.2021 v 8:12 | Karma: 22,97 | Přečteno: 606x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiři Janeček

Zdravý rozum vs covid 2020

Vláda absolutně selhala v jejím chaotickém boji proti coronaviru a zcela ignoruje zdravý rozum. Policie, dle statistik, zbytečně zvyšuje riziko nákazy, svými kontrolami do podstatně méně rizikovějších restaurací!

19.12.2020 v 6:19 | Karma: 24,85 | Přečteno: 801x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiři Janeček

Co zbyde z EU trhu po covidu

Jestli vlády v EU budou pomáhat odlišně svým ekonomikám ty saturované nakonec pohltí v nerovném konkurenčním boji ty, na které se vláda vykašlala

29.10.2020 v 12:29 | Karma: 12,07 | Přečteno: 418x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Pivovarník a provozní Malý Janek život bydlí v Praze, kde vychovává 4 děti.

Jiří Janeček je velký milovník piva a proto ho často najdete v povovaru nebo Pivnici u bazénu na Jižním Městě.

Je i nadšený automobilový závodník , 2009 se stal mistr Evropy ve své třídě T2 a v roce 2009 a 2010 dojel DAKAR ve své Toyotě 120.
Jiří Janeček má již zkušenosti z vysoké politiky, zastával funkci poslance Parlamentu ČR a radního hlavního města Prahy.

Seznam rubrik