Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chybí mi to hlavní, Jaká že to byla banka, prosím? :)

0 0
možnosti

..jsem se zapotila! Chlape! .....;-) dame kafco

0 0
možnosti
Foto

J70a24n 81D97l44o54u35h46ý

13. 10. 2013 20:29

.. skoro nemůžu ani uvěřit ;-) picolo vítáno ;-D

0 0
možnosti
Foto

Mi to přípomíná Českou spořku...

0 0
možnosti
Foto

Když nedá bankomat, není to takové neštěstí, jak když nedá bankéřka ;)

1 0
možnosti
Foto

J61a17n 75D82l92o78u86h64ý

13. 10. 2013 11:47

;-D;-D;-DR^ tak o tom zase příště ;-)

1 0
možnosti
Foto

Tak už je mi jasný, proč se Ti nikam nechtělo;-D;-)

Je to sílaRv Mně se nedávno stalo něco podobného. Přišla mi mateřská, tak hurá, mohla jsem jít udělat větší nákup.Ou- transakce zamítnuta, jak to? Nechala jsem tam nákup, letěla do bankomatu, opět to samé. Tak se jdu zeptat na pobočku a tam řekli: "Nebyli jste v mínusu?

"Ano, asi padesát halířů"

"Tak to je ono- banka zablokuje kartu, pokud jste v mínusu a odblokuje jí až druhý den po tom, co přijdou nějaké peníze na účet"

Fakt miláčci;-€;-€

  Museli jsme vybrat na pobočce. 40,-Kč za výběr.

2 0
možnosti
Foto

Dobře, ale to je jiný případ než popisuje autor a zablokovaná karta je v tom případě standardní věcí banky. Prostě banky si své peníze hlídají a je marné si na to stěžovat. Nic absurdního v tom není.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, ale autorovo vyprávění se mi nezdá. Za prvé si plete kartu debetní s kartou kreditní. Na kartu debetní nemusím nikdy nic vkládat. Je totiž integrální součástí účtu a kolik je na kontě peněz, tak tolik peněz je i k dispozici. Samozřejmě, s bezpečnostním limity plateb a výběrů.

Na druhou stranu ale u karty kreditní (banka nám vlastně půjčuje, žádné vlastní peníze tam obyčejně nemáme) jsou měsíční splátky a pokuty za jejich nedodržení samozřejmostí, sám jsem to zažil. V tom má autor pravdu.

A tato autorova věta se mi zdá již naprosto mimo: „Nevím, jestli to bude v pátek. Přeci říkám, že je pošlu hned, jak uvolníte peníze na účtu, kde mi je blokujete!".

Protože transakce na kartě probíhají takto: Když u obchodníka zaplatíme kartou, provede se nejprve BLOKACE, ale blokace peněz, které na kartě jsou. A tak za 2-3 dny proběhne stažení peněz. A pokud dojde k té bloaci, která ej úplně automatická, tak také lze platit.

OPAKUJI: Zablokovat na účtu můžete pouze peníze, které tam jsou a z nich se později (někdy třeba za měsíc) provede úhrada. Ale pokud tam peníze NEJSOU, ano tak tato transakce je NEPOVOLENA a nic dalšího se neděje a je zcela zbytečné běhat k bankomatu, protože ten, podle naprosto stejného algoritmu žádné peníze nevydá, protože na kontě NEJSOU.

A navíc, normální kartový terminál, jako třeba ing@nico 5100, na který právě koukám, žádná potvrzení o zamítnutí transakce nevydává. Na obrazovce se prostě objeví ZAMÍTNUTO a ani když zavoláte Global Payments Europe, tak vám žádnou bližší informaci nepodají a o stavu konta zákazníka už vůbec ne.

0 0
možnosti
Foto

J72a56n 37D68l40o12u17h45ý

13. 10. 2013 10:33

pro zjednodušení si představte, že nejde o kartu, ale úvěr (případně jiný produkt) u stejné banky kde máte účet.. pokusíte se koupi rohlíky, ale transakce se z nějakého důvodu nepovede, je zamítnuta a vyjede stvrzenka.. zaplatíte v hotovosti a je jasné, že peníze na účtu musí zůstat.. jenže zjistíte, že z nějakého důvodu je tato částka za rohlíky na účtu blokována.. takže ač má banka k vám nějakou pohledávku, vážně to budete řešit tím, že si někde půjčíte, abyste je uspokojil, přestože na účtu máte mít dostatek na uhrazení? pořád vám přijde mimo věta o tom, že jsem nevěděl, jestli to bude v pátek?

0 0
možnosti
Foto

Zde na Filipinach maji takove triky bezne a jeden, se kterym na me vydelavaji, je ten, ze chcete li pujcku na auto, musite se u nich otevrit ucet a tam penize odkladat a odtud si je berou, ale vtip je v tom, ze musite mit na uctu minimalni castku kazdy mesic 10,000p, coz je nejakych 4,500Kc. Bezne kazdy klient ma uz svuj ucet jinde, ale chete-li pujcku otevrete jejich. Nu a pak to zacne. Kdo by jim tam nechal sedet 10tisic? ja ne a tim jsem udelal chyby a delam stale, uz ted z recese. Za to, ze nemam na uctu pozadovanou castku, co je jenom vymysleny duvod aby si legalne strhavali poplatek, tak mi berou 500p, tedy opet asi 220Kc kazdy mesic, o to vice vydelavaji na mesiscni splatce. Po trech letech si to zvedli tim, ze zvedli minimalni castku na 25,000p a kdo je tam nema soustavne, strhavaji nyni 1000p, tedy nejakych 450Kc mesicne. Takze moje splatka plus  poplatky jim pomaha bez problemu bohatnout a me okradat. Kdyz si predstavite kolik lidi dela to do ja, tak tohle je nejlehci zpusob, jak obirat klienty legalne. Branit se? Jak? Kazdy vam rekne, je to legalni, dejte si tam 25,000p a nebudou vam strhavat, ale tim padem jim davam k uzivani 25,tisic jen tak. Ja mam sve penize nejradeji v me kapse, ne na uctu, ktery musim drzet abych dostal pujcku. Jsou to 4 roky mrtve penize. Urok? minimalni, to kazdy vi.

1 0
možnosti
Foto

Ale to jsou Franku prostě podmínky, které jste četl a podepsal že?

1 0
možnosti

No jo. Zní to absurdně, ale je to běžné. Nesplacená splátka a zablokovaný účet jsou dvě zcela nesouvisející věci. Ti lidé, kteří vymáhají dluh, se zablokováním a odblokováním peněz nemají nic společného. Napohled nelogické, ale jediné správné řešení je zaplatit dluh a nezávisle na tom urgovat odblokování.

Máte-li s někým vzájemné pohledávky, také se nevyruší automaticky. Musíte na to mít smlouvu, už kvůli účetnictví.

Nechci banky moc hájit, nemám s nimi nic společeného, ale v tomto je trochu chápu. Těch výmluv, proč někdo neplatí dluhy, oni vyslechnou tolik, že jeden, který je v právu, je nijak zvlášť nedojme.

A vlastně, proč vám ten účet zablokovali? :-)

1 0
možnosti
Foto

J50a75n 64D92l88o92u33h95ý

12. 10. 2013 23:38

myslím, že je z článku zjevné, že si své pochybení uvědomuji.. vždyť jsem se zachoval stejně jako oni: pozdržel jsem platbu.. spíš mi šlo o to ukázat, že cokoliv chtějí, udělají a krásně znepříjemní život a teď nemám na mysli jen smluvní pokuty.. přitom chápu, že tak veliký moloch, jako banka, má své sekce (vymáhání pohledávek, reklamace), ale ty mezi sebou asi nespolupracují a vzájemně o své činnosti ani nevědí.. zaměstnanci neporadí..

jinak konto nebylo zablokováno.. jen zůstala viset ve vzduchu částka z nepovolených transakcí.. tedy peníze, které jsou vidět na kontě účtu, ale nelze je použít..

0 0
možnosti

Nejlepší je nemít konto, které může banka z jakýchkoli důvodů zablokovat. Stejně neposkytují skoro žádné úroky, tak proč ty parazity živit.

0 0
možnosti
Foto

J56a28n 53D89l50o69u95h75ý

12. 10. 2013 23:26

v dnešní době si to bez bankovního konta představit nedovedu.. symbióza klient - banka je podle mě možná a o úroky ani tolik nejde..

0 0
možnosti

J96a81n 56K53o88l67i32á83š

12. 10. 2013 21:06

.. na pokutách jste přišel o třetinu dlužné částky? No, to jste dopadl ještě dobře, u GE MONEY jsem za 127,- Kč  přečerpání kontokorentu (které způsobila sama banka napočítáním nehorázných poplatků, cca 400 měsíčně) zaplatil na pokutách během 10 pracovních dnů 1500,- Kč (byl jsem v zahraničí a nemohl situaci řešit na pobočkách). Čestné pionýrské.

1 0
možnosti
Foto

J48a98n 98D40l33o23u83h71ý

12. 10. 2013 21:32

proč nevěřit.. těch skazek kterak se do problému dostat je spousty.. ale slyšel jsem, že prý můžeme mít banku i rádi 8-o a to je neuvěřitelné ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3178x
představte si fotograii, na které je kolotoč.. takový ze starých časů, se zdobenou stříškou, velkými koni, draky a tak, sedí na nich lidé a točí se a záběr je zastaví v pohybu a jsou z nich rozmazané barevné šmouhy.. stojím před kolotočem, zády k němu (černobíle), ne příliš daleko, můžu se kdykoliv otočit, splynout s vířícími barvami, ale dost daleko na to, aby mě ta neosobní rychlost nepohltila.. prý mám na výběr.. říkala to Virginie ;)

dlouhy.jan@email.cz