1.Prezidentské volby skončily

a aniž bych se chtěl dotknout příznivců pánů Zemana a Schwarzenberga druhé kolo už mě osobně neskýtá žádnou možnost volby. Nerad totiž volím menší zlo. (pokud fandíte Mildovi, nebo Karlu, dál ani raději nečtěte.

V první řadě bych chtěl poděkovat panu Franzovi a snad i paní Roithové a Fišerové. Děkuji jim za to, že mi na pár týdnů poskytli možná naivní, ale přesto naději. Naději, že by se v záplavě omšelých aparátčíků snad mohl prosadit kandidát, za kterého se nebudu muset stydět. A že by se snad mohlo něco změnit. Tedy nemyslím samotnou volbou prezidenta, který má minimum výkonných pravomocí. Spíš, že by se snad mohly pohnout ledy ve společnosti, která by třeba mohla vypadnout ze zajetých kolejí a přestat volit lidi, kteří nám tvrdí, že ničemu nerozumíme a nemáme právo do toho mluvit. Za tuto naději jim patří dík.

Pak bych chtěl také poděkovat voličům panů Zemana, Schwarzenberga, Dintsbiera a Fishera, kteří mne této iluze zbavili. 70% procent voličů si přeje osvědčenou kvalitu provařených korupčíků, demagogů, zlodějů... No já bych si od těchto čtyř pánů nekoupil ani ojeté auto. 

Nakonec bych rád vyzval ty z vás, kteří si stejně jako já nechtějí vybírat mezi nabubřelím starým lhářem a zlodějem a mezi nebubřelím starým lhářem a zlodějem, nelamte si s tím hlavu. V druhém kole nevolte, když není možnost výběru. Ať je zvolen prezident republiky, ale né váš. Ať Karlu a Milošovi dají legitimitu ti, kteří do nich vkládají své naděje. Nešpiňme si ruce volbou menšího zla. Stejně to stále bude jen zlo. 

Prezidentská volba byla fraškou, stejně jako jaké koliv jiné volby v této zemi. Od začátku nám byli vtloukáno do hlavy, že se musíme rozhodnout mezi Milošem a Honzou. Tak to vyplívalo z průzkumů (které "kupodivu" úplně nevyšli). Opět jsme byli tlačeni volit proti něčemu a ne podle své úvahy. Ale to co z té volby udělalo ultra frašku, bylo rozhodnutí voličů. Pokud je pan "V rámci opoziční smlouvy rozkrademe zemi" a pan "Jsem místopředseda vlády a proti té strašné vládě se vás zastanu a Kalousek je špatný a zlý, ale založil sem s ním stranu a nechal ho dělat ministra financí" volbou většiny národa, pak tedy: Král je mrtev, ať žije prezident. Každá země má tak špatnou vládu, jakou si zaslouží. U nás to platí bezezbytku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Děd | sobota 12.1.2013 22:00 | karma článku: 10,53 | přečteno: 636x
  • Další články autora

Jan Děd

O tom že mi chybí Bratříček Karel

12.4.2017 v 15:00 | Karma: 27,66

Jan Děd

Vlnobeat

24.11.2014 v 16:00 | Karma: 11,12

Jan Děd

Volby do EP prohráli euroskeptici. Jo?

26.5.2014 v 20:05 | Karma: 26,80

Jan Děd

Zákaz pro Vaše dobro

7.4.2014 v 18:00 | Karma: 26,62