Zhýralost čutálistických manekýnů

Vždy znovu a znovu člověka fascinuje, proč se investuje tolik prostředků mnohdy do tak nesmyslných činností. Vrcholový fotbal je toho dobrým příkladem. Článek o letních přestupech hráčů mě vyburcoval k menšímu zamyšlení...

V článku http://www.sport.cz/fotbal/premier-league/clanek/602358-cech-zustal-hracem-chelsea-britske-kluby-v-cele-s-united-rekordne-utracely.html#hp-sez mě zaujalo pár informací.

 

 

 

 

 

Tato šílená čísla, včetně dalších, jako například to, že nějaký kolumbijec Radamel Falcao (nikdy jsem o něm neslyšel) si v příští sezóně vydělá v přepočtu 9.700.000,-Kč týdně či že přestup nějakého Álvara Negreda stál 28 milionu EUR mě dohnalo k porovnání s čísly z rozpočtu ČR na rok 2014.

Z porovnání obou tabulek je jasně vidět, že na podporu v nezaměstnanosti v ČR nemá ani všech pět nejprestižnějších fotbalových soutěží Evropy dohromady, ale když uvážíme, že do přestupů investoval Manchester United 5 mld. Kč, Liverpool Reds 4 mld. Kč a Chelsea 3 mld. Kč, tak si můžeme shrnout, že:

a) tyto nejprestižnější fotbalové soutěže daly na letní přestupy dohromady 63,5 mld. Kč, což by stačilo na pokrytí výdajů za celý rok 2014 pro Ministerstvo vnitra a Ministerstvo kultury.

b) jenom Manchester United utratil peníze, které by stačily na roční provoz Akademie věd ČR a Senátu ČR.

c) Liverpool by mohl rok financovat jak Poslaneckou sněmovnu, BISku a k tomu i Úřad vlády a další drobné instituce - v tomto případě bych si nebyl zcela jistý, zda by tyto výdaje měly větší smysl než pro kopálisty, ale budiž.

Každý může libovolně kombinovat a vymýšlet, kam by tyto peníze mohly být vloženy a někdy určitě udělaly více užitku, než že za ně bude pár napomádovaných manekýnů běhat po trávníku.

*********************************

********************

********

Autor: Jan Baše | úterý 2.9.2014 18:25 | karma článku: 19,82 | přečteno: 1212x