Že by další podraz z EU? Tentokrát s osivy?

Koho dnes, v předvolební době, zajímá tak obyčejně znějící zemědělské slovo jako "osiva"? Geneticky modifikované potraviny už každý zná, tak co dělat poplach, viďte? Koho by ale přeci jen zajímalo, co jíme a jaké plány s námi mají, nechť se na to podívá...

Nechci zde klausovsky a bobovsky hecovat proti Evropské unii, ale je fakt, že jsem proti geneticky upravovaným potravinám, jejichž účinky na člověka buďto ještě nejsou ani řádně zpracované anebo již nyní vychází jako velmi alarmující.

Poučen z jiných sfér "fungování světa" jsem nucen se obávat, že i na tomto šprochu je pravdy trochu. Pokud je někde možnost zbohatnout, vydělat dost peněz a získat moc, tak potom se tím směrem vždy a spolehlivě upře síla a energie patřičných podnikavců, kteří jsou již nyní natolik silní, že dokáží postupně vylobovat jakoukoliv směrnici. Pokud se do zdaří v jednom státě, je to fajn, ale taková EU, to je potom teprve odbyt!

Jedná se o všechny typy průmyslu a podnikání: farmacie, zbrojařství, těžařství... a nyní například přichází na řadu zemědělství, protože obchod z geneticky upravovanými potravinami jenom kvete.

Pokud vás toto téma zjímá, uvádím následující odkazy, protože tam najdete mnohem více informací, než bych zde, při vší snaze, dokázal napsat.

Petice proti směrnici - do konce října:

https://www.openpetition.de/petition/online/rozmanitost-osiv-v-ohrozen-proti-narzen-eu-o-osivech-ve-prospech-osivrskeho-prumyslu#googtrans(de%7Ccs)

Již ne zcela aktuální článek, kde ale najdete další odkazy:

http://biospotrebitel.cz/clanek/konec-zahradkaru-v-cechach-aneb-nove-narizeni-eu-o-osivech

Něco málo ve slovenštině...

http://www.magnificat.sk/2013/05/geneticke-sialenstvo-alebo-kto-upravuje-a-privatizuje-prirodu/

Něco málo o Austrálii...

http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=494

Jistě toho najdete mnohem víc. Jde jen o to, kdo najde kolik času se o to zajímat. Kolik času tomu - anebo jiné důležité věci - věnuje místo sledování fotbalu, předvolebních debat či popíjení pivka v hospodě. Každý má totiž čas jen na to, na co si ho udělá...

*******************************

****************

*****

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | úterý 22.10.2013 18:46 | karma článku: 13,45 | přečteno: 804x