Vlasta již není jenom časopis pro ženy!

Každému se vybaví pod tímto slovem něco jiného: kamarád, Vlasta Redl, Vlasta Burian nebo Vlasta Parkanová. Časopis VLASTA již desetiletí sděluje ženám, co je moderní a krásné, ale Vlasta má i nový význam! A měl by zajímat všechny obyvatele Prahy 10.

Jde o koalici občanů Prahy 10, kteří se rozhodli vstoupit na politické kolbiště této městské části a v podzimních komunálních volbách vstoupit do rozbouřených a kalných vod této městské části.

Jde o aktivní občany, kteří zjistili, že ovlivňování života městské části pouze v roli občanů má svůj strop, na který již narazili. A proto se spojili s Lidovci (KDU-ČSL) a s Liberální ekologickou stranou (LES) a vytvořili koalici VLASTA. Stalo se tak 29. 4. 2014 na tiskové konferenci…

Ještě než přijdou volby si koalice dala za cíl nelehký úkol: změnit odsouhlasený záměr radnice Prahy 10 postavit novou budovu radnice bez standardních postupů a mimo jiné bez vypsání architektonické soutěže podle pravidel České komory architektů. A jak toho lze dosáhnout? To kouzelné slůvku zní REFERENDUM!

V tomto případě je pro vyhlášení místního referenda potřeba získat 8300 podpisů občanů Prahy 10. Je to hodně nebo málo?

To se uvidí, každopádně Vlastě (nebo Vlastovi?) přeji hodně úspěchů a ať se jí to zdaří! Sbírání podpisů začalo právě tento týden…

********************************************

*****************************

************

PS: Jelikož uvádění webových stránek v článku by údajně bylo porušováním Kodexu blogera, mohu pro zájemce o bližší informace napsat pouze to, že po třech w potom stačí napsat vlasta10 a za tečkou je již pouze mezinárodně uznávaná zkratka České republiky ;-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | středa 21.5.2014 18:10 | karma článku: 6,37 | přečteno: 544x