Účel schovávající se za amatérismus?

Nebo je to naopak? Naředěné referendum, které zastupitelé Prahy 10 schválili v pátek 22. 8. 2014, ukazuje zoufalý stav toho, jak slizké je politické prostředí v naší zemi. A to jde jenom o komunální politiku...

Zastupitelé odsouhlasili trojité referendum, v kterém v otázkách, které pan starosta Zoufalík přiřadil do balíku, které se budou odpovídat v senátních volbách a to přímo v 2. kole - zřejmě za trest. Radost, že bude referendum, mi zkazilo podrobné přečtení otázek. Doslovně tam jsou tyto dvě otázky:

otázka č. 1: Souhlasíte s tím, aby náklady na výstavbu sídla Úřadu městské části Praha 10 zahrnující pořízení pozemků potřebných pro výstavbu byly omezeny částkou 500 mil. Kč bez DPH?

otázka č. 4: Souhlasíte s tím, aby celkové náklady na rekonstrukci nebo pořízení sídla Úřadu Městské části Praha 10 byly omezeny částkou 500 milionů Kč včetně DPH a případných úroků?

Proč jsou tam tyto 2 otázky, které jsou o té samé věci, přitom tak podobné a přesto jiné?!

Je to opravdu pouze amatérismus nejvyššího kalibru? Nebo jde naopak o záměr původní referendum občanu, kde byly 4 jasné otázky, zcela rozmělnit a znepřehlednit?!

Je to paradox, ale politici zřejmě těží i z toho, že občany totálně otráví: pro ně je to dobré v tom, že o to méně lidí se o jejich konání zajímá a tudíž - z jejich strany totální spokojenost! Takže lidičkové, tohle přesně chtějí! Chce jim to šlapat na paty a dávat přes prsty, jinak to tady rozkradou tak, že nám nezbydou ani rohožky před dveřmi!

***********************************************

******************************

**********

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | úterý 26.8.2014 22:35 | karma článku: 8,42 | přečteno: 258x