Power steering malfunction

Tak tato hláška na mě vybafla na palubní desce poté, co jsem se pokusil ráno nastartovat svůj vůz. Nutno podotknout, že pokusil marně. Zkusil jsem to ještě jednou nebo dvakrát a šel se poradit s netem, co to jako může být a co to můj ňuník na mě dneska zkouší...

Google mi poradil, že jde o "poruchu posilovače řízení" a na Ford forum jsem začal číst příběhy lidí, kteří toto hlášení také zažili. Jeden příběh to spojoval se startérem, ale já neměl zas až tolik času to studovat - chtěl jsem hlavně jet do práce a případně vymyslet, jak vůz dostanu k automechanikovi.

Když to zkrátím, protože nemám čas zde popisovat celý můj zážitek (a ani to není podstatné), tak přímo k věci pro toho, kdo by tuto informaci ve svém autě také viděl.

Nešlo o žádnou poruchu posilovače, pouze o totální vybití baterky. V mém případě byla baterie ani ne rok stará, takže to nebylo prosté její "totální vyčerpání" a ani nešlo o nějaké triviální vybití přes nevypnutá světla apod. Šlo o poruchu alternátoru, v kterém se porouchal regulátor, takže alternátor baterii vysosával jako žíznivý buldok.

Takže závěr: pokud uvidíte nápis POWER STEERING MALFUNCTION, tak nemusí jít o poruchu posilovače. Posilovač může mít pouze nedostatek proud a nějakým řízením nastavení vozu to hlásí jako jediný či první.

Přeji všem bezpečné cestování a pokud možno bezporuchový provoz vašeho miláčka! :-)

******************************

******************

*********

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | neděle 28.9.2014 12:10 | karma článku: 9,68 | přečteno: 3370x