Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMI

Glock Mark III

31. 3. 2010 15:20
No, podívejte se

Podívejte se POD KOHO pražští památkáři vlastně spadají ... ANO, spadají pod Magistrát hl. m. Prahy. tudíž by úředníci rozhodovali o svém chlebodárci = jasná podjatost.

A aby to nebylo až tak jednoduché, památkáři jsou lidé, co vykonávají "přenesené pravomoce". Tj jejich šéf je Magistrát, ale platí je stát, protože vlastně vykonávají státní správu. On je to totiž takový KOČKOPES vzniklý při reformě územněsprávních celků v roce 2001. To se onehdá rušily okresní úřady (státní úřady) , jejich kompetence ale nikdo přijmou nechtěl. Takž to skončilo tak, že úředníci okr. úřadů změnili zaměstnavatele, ale peníze jim stále chodí od státu, protože de facto stále zastupují stát - vykonávají pravomoce a povinnosti dané a zaručené státem. Problém je v tom, že tihle úředníci spadají též pod obce, které jsou často účastníky při jednáních podle správního řádu. Prostě legislativní "zmatek" (dosaďte si jiné slovo) non plus ultra.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

31. 3. 2010 15:23
Re: No, podívejte se

Čeští zákonodárci totiž zapomněli, že "nikdo nesmí být soudcem se své vlastní věci". (FAKT MI CHYBÍ BLICÍ SMAJLÍK, REDAKCE VRAŤTE HO ZPĚT!)

0 0
možnosti
JD

pedr64

31. 3. 2010 10:32
no tak samozřejmě, že je to

kvuli možnému podezření z podjatosti

0 0
možnosti
JN

Yesname

31. 3. 2010 11:46
Re: no tak samozřejmě, že je to

Baše zřejmě ani nečetl pořádně ten článek. Mě to totiž původně taky zarazilo,ale v článku je uvedeno vysvětlení. Chce to přečíst i pár písmenek pod titulkem.

0 0
možnosti