Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří

26. 2. 2008 11:17
Také je těko sháním

Většinou jsou v nabídce ty medium či tvrdé, měkké jen někdy a někde. Hlavně bych byl opatrný ke kartáčkům Made in China. Zuby jsou jen jedny, u dospělého.

Kupuji kartáčky Spokar - ale vybírám podle tvaru hlavy, ne všechny jsou vyhovující. Např. zn. Clinic mi připadá dobrá (20-25Kč), mají i měkké a super měkké. Někdy použiju i střední kartáček, ale spíš jen na kousací pločky, tam je OK.

Vybrousil jsem si klínovité defekty na předních zubech, takže jsem opatrný. Hlavně ne vodorovné tahy a ne tvrdý kartáček či příliš abrazivní pastu. To poškození zubů výbrusem jde stihnout za pár měsíců.

Jinak asi budou nejlepší ty, co prodávají sour. zubaři (s nadstand. péčí), mají je i některé lékárny či spec. prodejny. Jsou měkké a mají vetší množství zaoblených štětin. Myslím, že stojí nějakých 60Kč.

Na pastě kupodivu tolik nezáleží - měla bý mít fluor (nejlépe fluorid sodný) a nebýt moc abrazivní. Příjemný pocit v ústech je asi také důležitý, člověk si pak čistí zuby radši.

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

26. 2. 2008 8:58
Technika

A všimli jste si,jak se měnila i doporučení ohledně techniky čištění?Od vodorovného "šmirglování" do svislé "stírání" až po krouživý pohyb? Konkrétně ten je nyní kritizovaný,protože údajně vede k odhalování krčků? Nedávno na ČT 2 mluvil nějaký léčitel,že kartáček by se měl přiložit k zubům a jemnými krouživými pohyby zub očistit.I taková pitomina může mít svůj pořad.;-D

0 0
možnosti

xyz@ž

26. 2. 2008 9:15
Re: Technika

Člověk je v životě vystaven několika podstatným ruzikům. Např. Chlastu. Lehkým ženám. Nakažlivým nemocem. Především však zvláště posledních sto let: Přílišné důvěře k odborníkům. Jeden z největších příjmů zubařů, drogistů a lékárníků je problém čištění zubů. Aby byl kšeft, je nutno doporučovat takové způsoby, aby se zuby pozvolna a trvale rozpadaly. K tomu jsou vhodné jednak bělení zubů, opakované dávky fluoridů, a jednak mechanické abrazivní techniky.

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

26. 2. 2008 8:54
Soft

nabídku v prodejně ovlivňuje i prodávající.Pokud je to někdo z mé generace (60.léta),bude upředňostňovat kartáčky tvrdé,mnoho let nám to totiž vtloukali do hlavy.;-DMěkkých objedná méně a ty jsou hned vyprodané.

Osobně si kupuji katráčky v lékárně,se zaoblenými štětinami a vytvarovaným koncem,jen neměním po 8 týdnech,jak by se mělo.:-)

0 0
možnosti

novela

26. 2. 2008 0:44
kartacky

\tvrdy kartacek je na cisteni protez :-) Jinak na znacce nezalezi

0 0
možnosti

Jan Baše

26. 2. 2008 7:59
Re: kartacky

Aha, že by tak!? No vidíte, jak člověka ty nejjednodušší odpovědi nenapadnou. Obzvlášť, kdy je ještě naštěstí (ty protézy) nepotřebuje :-P. Díky.

0 0
možnosti
JB

agentxx

25. 2. 2008 23:28
A ja mam pocit, ze potrebuji tvrdy

Ze mekky jaksi malo cisti. Asi jen pocit.

0 0
možnosti

Pavel

25. 2. 2008 23:11
Mno...

Spise je problem v tom, ze ty mekke jsou hned vyprodane. Nekdy je i oznaceni mekke dost tvrde a neni rozhodne idealni si rozdrbat dasne nejakym smejdem. Tady se vyplati znackovy s dobrou rukojeti a tvarovanym zastrizenim. A stejne je dobre jej na prvnich par cisteni vlozit do horke vody pro zmeknuti.  

0 0
možnosti