Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Marek Trizuljak

7. 11. 2010 12:26
V Česku není kloudná pravice, my ani nevíme, co to je

Zmíněný "pan profesor" zdaleka není takovým mazánkem paní Thatcherové, jak by se zde rádo tvrdilo. A ODS zkrátka není konzervativní stranou. Program britských konzervativců z doby "železné lady" věnuje velký prostor pravidlům, jejich dodržování a zákonnému rámci, jímž je dodržování pravidel garantováno. Až v tomto rámci je usazena svobodná ekonomická aktivita fyzických a právnických osob. Ziskuchtivost tam není hlavní modlou na piedestalu.

Česká specialita zavedená "velkými ekonomy" jako pan profesor, je svévolné vytržení jedné části z kontextu. Pročež naše "tržní ekonomika bez přívlastků" se podobá hokejovému zápasu bez pravidel, bez rozhodčího, bez mantinelů, na neuklizené a neosvětlené ledové ploše. Proto se u nás jak podnikatelští kmotři, tak i jejich politické loutky mohou chovat "svobodně" jako pytlák v lese, kde nic není zakázáno a všechno je dovoleno, třeba střílet srnky kulometem v době říje a odhazovat hořící vajgly do suchých hromádek klestí.

0 0
možnosti

vodní želva

7. 11. 2010 6:10
Znám jednu docela velkou vesnici vesnici

a tam se jeden blázen vzbouřil proti zavedeným pořádkům. Nikdy jsem to nepsal, ale ten blázen má na serveru iDnes nick vodní želva. Dal jsem  dohromady kandidátku nezávislých kandidátů a suverénně jsme vyhráli volby. Jenže jsme vlítli do zelí těm současným zastupitelům. Ustavující schůze je sice až ve středu, ale je naprosto jasné, že vznikne koalice KSČM+ČSSD+ODS. Pište si, co chcte, ale mě se chce blít P.S. To slovo suverénně znamená, že když se ty tři strany spojí, tak nám jeden hlas chybí. 

0 0
možnosti
JB

base2

7. 11. 2010 13:48
Re: Znám jednu docela velkou vesnici vesnici

No tak to je tedy síla!!! Kam se tedy hrabe můj příspěvek :-/ Je to nehoráznost, ale jen to dokazuje, že k vyšachování starých struktur by bylo zapotřebí úžasně velké energie. Jenže než by se to zřejmě podařilo, tak by se již v těch nových strukturách založily zase nové kliky, které by ty staré pouze nahradily, takže - bylo by to z bláta do louže. Alespoň tak to vidím z hlediska lidského faktoru, který selhává a zklamává téměř vždy, kdy je podroben nějaké zkoušce :-/ 

0 0
možnosti
MI

Xavon

6. 11. 2010 22:24
není se čemu divit

prostě ODS dostává rozum a radši než se všehoschopnou topkou jde do party s ČSSD, u které je jistota, že bude dodržovat dohody.

0 0
možnosti
HM

ladhela

7. 11. 2010 0:27
Re: není se čemu divit

 něco mi asi uniklo, od kdy ČSSD dodržuje dohody?

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 11. 2010 22:06
Pravicová politika dle VK

VK se pasoval do posuzovatele, co je skutečná a jediná pravá pravicová politika. Kupodivu bývalé členství v ksč jí vůbec nevadí. Takový Vlastík z vířivky nebo Ivan Koč. byli toho doklady. A v Tlustém měl mocnou oporu i Hušák, bývalý estébák, kterého chtěl odvolat býv. premiér Topolánek.

VK zavedl "pravicovou" politiku, který se vyznačuje spoluprací s "kvalitními" exkomunisty a estébáky. O žádné pravdoláskaře rozhodně nejde, ani náhodou. Právě VK začal s tím dosazováním rodinných členů do členů správních a dozorčích rad podniků. Firma se zprivatizovala nebo převedla na as. ve vlastnictví státu či města. A jako zastoupení státu se tam posadila manželka či jiní blízcí. Navenek ty podniky už nebyly pod vládou. Zde se odvážím tvrdit, že ač bolševiky nemám rád, tak oni byli poctivější. Majetek byl státní, tj. o něm rozhodovali oni - zjevně. Nebyla to navenek akciovka, fakticky dosazení rodinní členové vlivných politiků.

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 11. 2010 22:12
Re: Pravicová politika dle VK

Zvláště prohnilá byla v tomto Praha, resp. magistrát a zastupitelstvo. Takový Hulínský umí držet partu s ODS, co by člověk za pár milionů za rok bokem k platu neudělal. A nějaký Tům to chtěl kazit?

Tak jako nyní v Rusku mají spíš parodii na demokracii než demokracii skutečnou, tak ods pod Velkým šéfem, "profesorem" (honoriscausa ...) je ve skutečtí jen parodií na skutečnou pravici. Konzervativní strany se vyznačují spíš poctivostí a morálním kreditem. Ne milenkami a vůbec už ne korupcí. Zde nejde o pár případů korupce, ta strana je na ní vybudovaná. Zákulisní vyjednávání, kamarádčofty, já na bráchu, brácha na mě. Socialisté slibovali čisté ruce, realitou byla spíš oposmlouva. Paroubek si s Béme tyká a jeví se jak docela kamarádi.

Možná proto Topolánek tolik vadil, i když i on měl svého Dalíka. Ale nen nebyl z té správné party. Až půjde hradní pán do důchodu (těším se), tak by bylo dobré, aby na smetiště dějin šla i ods. Patří tam, a vlastně i spojenci socialisté.

0 0
možnosti
DM

Aretta

6. 11. 2010 21:54
To je děsný.

Tady Praha 6 :-(

0 0
možnosti