Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Baše, víte, že podle zákona už nějaký ten pátek žádné státní poznávací značky nemáme?:-)

0 0
možnosti
LM

Kdysi dávno, před řadou let (cca deseti) jsem jako naivní, mladý ucho, našel SPZ pohozenou v křoví vedle chodníku. Jak říkám - naivní. Protože jsem si myslel, že když značku odevzdám na policii, je to nejlepší řešení. A ono prd. Nejdřív mě nějaký strejda u vstupních dveří vzal dovnitř a tam mě vyzval, abych počkal na chodbě. Čekal jsem. Uteklo 15, 20, 30 minut. Z kanceláře konečně vyšel mladší policajt, než ten ve vrátnici, i když o moc mladší zas nebyl. Prý co mám. Povídám, že jsem našel SPZ a že ji chci jen odevzdat a jít. "Jo tááák", protáhl po pražsku. "Tak to musíte počkat na kolegu." - a zase zmizel. Dalších 20 minut. Přišel mladý polda, nejmladší z těch tří. Prý ať jdu s ním, že to sepíšeme. A tak jsme sepisovali. Kde jsem značku našel, kdy, jaký byl důvod proč jsem se vůbec díval tím směrem, jestli se tam pohybovali další lidé, jestli tam bylo ještě něco dalšího, jestli si myslím, kdo to tam hodil, jestli si vůbec něco myslím... a takhle to šlo dalších 20 minut. Ono no dotazování by asi ani tak dlouho netrvalo, ale naši příjemnou diskusi brzdilo jeho "závratné" písařské tempo, odhadem 20 znaků za minutu. Po sepsání protokolu už to šlo rychle. Podpis, formální podání ruky a odchod. Předtím mi ale ještě ten polda stačil spikleneckým polohlasem poradit, abych se na to příště radši vykašlal a značku odkopl ještě hlouběji do křoví...

Jestli jste to počítali, strávil jsem na policii hodinu a 10 minut. Kvůli jedné plechové tabulce a ani ne z poloviny popsaném papíru formátu A4.

Ale to není všechno. Za necelý týden mi přišlo předvolání na policii, údajně k podání vysvětlení ve věci nálezu SPZ. Čili hrozilo, že v úřadovně ochránců zákona strávím další desítky minut. Jediné štěstí bylo, že v té době jsem byl už opět mimo ČR a tak mne jen mí rodiče telefonicky omluvili a tím pro mne celá záležitost skončila. Chce se mi říct NAŠTĚSTÍ. Příště, i kdybych o tu značku měl třeba přímo zakopnout, dám na radu toho mladého poldy a půjdu dál. Jojo... "pomáhat a chránit".

0 0
možnosti
RC

a nebylo by jednodussi odevzdat ji na policii?

0 0
možnosti
Foto

J47a82n 97B55a71š54e

15. 10. 2014 10:45

No pro mě teď to rozhodně jednodušší není, protože tady po ruce žádnou policii nemám :-) Ale obecně se tam určitě může dát a je to také lepší řešení, než ji nechat ležet na chodníku.

0 0
možnosti