Může být senátorka Mgr. Cabrnochová (SZ) uvolněná?

Je řeč o uvolněné, tzn. placené funkci radní na Praze 10. Prý může, ba snad přímo musí. Kdyby dělala jen senátorku, tak by neměla správné propojení s „běžným životem“. Přečtěte si doslovné vysvětlení…

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva 27. 11. 2014 došlo nejen k volbě starostky a místostarostů Prahy 10, ale zároveň se volila i Rada. Jedním z radních se stala (znovu) i Mgr. Cabrnochová (SZ).

18. bod jednání měl název „Dotazy a informace členů zastupitelstva“ (návrh bodu „Ostatní“, který vždy býval a sloužil většinou občanům, zastupitelé zařadit neodsouhlasili) a právě v něm měl dotaz pan Müller (VLASTA).

 

Pan Müller:

… (první příspěvek s tímto tématem nesouvisel) …

„Druhý příspěvek se týká bodů 9 a 14 programu dnešního jednání:

- v případě bodu 9 to byla volba členů Rady městské části,

- v případě bodu 14 to potom byla informace týkající se voleb do Senátu, kam byla zvolena zde přítomná Mgr. Cabrnochová.

Také vámi gratuluju, protože jsme se neviděli, nicméně v této souvislosti mám dotaz. V bodě 9 je uvedeno, že jste byla zvolena uvolněnou radní. Vždycky jsem si představoval, že toto uvolnění znamená uvolnění od činnosti, kterou děláte, pro jinou činnost, takže v tomto případě nechápu, jak by to mohla být uvolněná senátorka.“ (Potlesk.)

Předsedající:

„Paní senátorka se k tomu chce vyjádřit. Prosím, máte slovo.“

Paní Cabrnochová:

„Úplně stejně jako většina mých kolegů v Senátu. Většina z nich jsou buď starostové, nebo místostarostové měst a obcí po celé České republice.

Senát byl zřízen právě proto, aby tam byla ona zpětná vazba Poslanecké sněmovně, kdy senátoři a senátorky hodnotí legislativu, která projde vlastně Poslaneckou sněmovnou, optikou, kterou mají z běžného života, takže právě tak to je tento důvod.“

 

*************************************************

Tak tak, jak víme i z jiných příkladů, velmi schopní lidé potřebují funkcí více, jinak by svou schopnost nemohli dennodenně dokazovat, ač o to my, hlupáčkové, ani nestojíme…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | pátek 5.12.2014 21:46 | karma článku: 15,80 | přečteno: 475x