Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2.2

9. 4. 2010 23:54
Kostel se tam bude pekne vyjimat, vzdyt je to...

...rumiste a ne park.

Nesouhlas a zaporna karma :-/

0 0
možnosti
JB

base2

28. 4. 2010 11:10
Re: Kostel se tam bude pekne vyjimat, vzdyt je to...

Rumiště????? Pán je tedy zřejmě nejen antisemita ale ještě má i lehce zakalený zrak. Vzrostlým stromům, trávníku, chodníkům a lavičkám se ve většině případů rumiště neříká.... 

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

17. 3. 2010 23:33
A co takhle synagoga?

Ta, jak se tak na Vás dívám,by asi nevadila,že ano? ;-);-)

0 0
možnosti
H

hiddenwars

22. 3. 2010 10:08
Re: A co takhle synagoga?

;-DR^

A jen chci podotknout že nemám nic proti synagogám ani kostelům, ovšem mešity ani jejich návštěvníci do Evropy nepatří.

0 0
možnosti
JB

base2

16. 3. 2010 11:38
Tak znova!

Koukám, že se tady vyrojil celý houf minaretistů a specialistů na islám. ;-D Tak to zkusím znovu a stručněji:

Nehrozí nám, že nám postaví v nedalekém parku minaret ani mešitu, ale pravoslavný kostel! Nemám nic proti kostelům (natož proti mešitám a minaretům), ale nelíbí se mi, že COKOLIV zničí další kousek zeleně.

Je to takhle přijatelné i pro vás, kteří si tak zakládáte na minaretech a vašich znalostech islámu? ;-)

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

16. 3. 2010 14:01
Re: Tak znova!

Po prvé: Vy jste evidentně nepochopil rozdíl mezi kostelem a mešitou, natož abyste pochopil, že mešita má minaret a nebo taky ne. Jinak byste do blogu nenapsal takovoyu kravinu. Teď to už neobhájíte, čestně přiznat omyl by svědčilo o charakteru.

Po druhé: Pravoslavný kostel (či spíše kostelík) by zabral pouze minimum prostoru a rozhodně je přijatelnější než mešita, natož pak mešita s minaretem. Kostel není symbol porobeného území jako mešita, ale výraz pokory. Navíc kostel tak maximálně občas zvoní.

Po třetí: těch pár zoufalých pokroucených pometlí, teré považujete za nádherné stromy najdete kdekoliv a rozhodně jich není škoda. Pravděpodobně by byly příští rok pokáceny správcem, takže ani zde ten problém nestojí.

Po čtvrté: Asi ten kámen úrazu je, že vám pravoslavný kostelík leží v žaludku a schováváte se za "boj o přírodu" Oh jak chválihodné, ale tak falešné a hloupé. 

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

16. 3. 2010 10:59
z pravoslavného kostela

vám nikdo nebude vyřvávat 5x denně.

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 3. 2010 8:36
Hrube nepochopil

"Je vidět, jak semínka strachu jsou už dobře zaseta i v tak multinárodnostním státě jako je Švýcarsko. Nechápu, proč by jim mohl vadit pohled na nějaký ten minaret. A zmenší se snad počet muslimů, když jim nepostavíte svatostánek?"***

Svycari odmitli v referendu (cast Svycaru nebyla proti, samozrejme) stavbu MINARETU. Asi nevite co to je. Minaret je jenom vezicka nad mesitou.(=svatostanek) Mesity nikdo nezakazal a ve S.je jich asi na stovky. Minaret je neco coi nema v tech prevazne svyarskych vesnicich a pidimesteckach opodstatneni z architektonickeho hlediska ale navic se minaret (i kdyz zde teoreticky) pouzva na hlasani muezinu. A to jsou ty veci co vadi. Architektura a muezin.

Ja to chapu , na rozdil od vas, a pocet muslimu, jak kazdy normalni Svycar vi, se tim nezmeni. Stale jich pribyva. Svatostanky , opakuji nikdo nezakazal.

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

16. 3. 2010 8:09
Proč ne minaret?

odpověď najdete zde: http://pavelkolar.blog.idnes.cz/c/127870/Mala-exkurze-do-arabskeho-sveta.html

Jinak je to klasická ukázka toho, jak jsou vám některé věci prostě utajeny. Kostel je pouhá modlitebna a neslouží k nějakému koukání, Je to místo klidu a míru. Mešita s s minaretem je naopak symbol moci a znak, že území patří už navždy pod islám. Pokud nepochopíte tyhle "drobnosti", tak se raději k něčemu podobnému nevyjadřujte. Vypadáte pak hloupě.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

16. 3. 2010 8:24
Re: Proč ne minaret?

:-)R^R^R^

0 0
možnosti

jarinka

16. 3. 2010 8:02
Modlete se v lese.

Autorovi R^

Běžte někam se všemi kostely. Kdo vyznává nějaké náboženství, může se k němu tiše modlit kdekoliv a pokud není proti lidskosti, uplatňovat ho v každodenním životě.

0 0
možnosti

jarinka

16. 3. 2010 8:52
Re: Modlete se v lese.

Až teď  jsem se dočetla, že kostel má navíc ubrat zeleň. Rozešlete tu petici, já ji taky podepíšu.

0 0
možnosti
L-PC

Lobo - poslední Czarnian

16. 3. 2010 7:22
Mešitu nebo kostel...

Spíš kostel, ale je až poměrně daleko za základnou balistickejch raket s jadernejma hlavicema.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

16. 3. 2010 7:09
Minaret není svatostánek

Srovnáváte nesrovnatelné. Že byste neznal rozdíl mezi mešitou a minaretem je vysoce nepravděpodobné, takže prachobyčejně manipulujete a lžete.

0 0
možnosti
JB

base2

16. 3. 2010 7:59
Re: Minaret není svatostánek

;-D Tak to jste mě pobavila, čarovná rybí kostičko! Ale dobře, když to říkáte, tak lžu. Zřejmě jste svými vývody přesvědčena dostatečně na to, abych Vám to nějak vymlouval ;-)

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

16. 3. 2010 0:37
Ovšem je také nutno si položit otázku,

kde se vzal požadavek na pravoslavný kostel. Vzrostl najednou počet pravoslavných Čechů? Asi ne, že. Podle tabulek žije pouze v Praze 50 000 Ukrajinců a 16 000 Rusů. Když jedete tramvají přes centrum, slyšíte víc ukrajinštinu/ruštinu víc než češtinu a čím pozdější hodina, tím hůř. Poslední dobou začínám mít pocit, že je toho nějak moc. I u nás v práci jsou Ukrajinci nejsilnější skupinou a vztahy mezi cizinci a Čechy jsou poslední dobou čím dál napjatější a napínají se s každým dalším Ukrajincem, jak časovaná bomba. A to mluvíme o akademickém prostředí. Je právě to ono "obohacení", které chceme?

0 0
možnosti
JB

base2

16. 3. 2010 7:08
Re: Ovšem je také nutno si položit otázku,

Ano, souhlasím s Vámi: tot je rozhodně blíž k tématu blogu než minarety...

Ale dá se říci, že ani o ty pravoslavné mi zas tolik nešlo: to bych se musel rozhodně "víc vzdělat" (jak mi tu někteří radí) a psát a psát a vymýšlet teorie, jak změnit politiku přistěhovalectví a na to si tedy netroufám...

Hlavní tématem byla "zeleň, stromy, příroda", která v Praze ubývá a ubývá :-/ Jaká stavba to "zazdí" je pak druhořadé, protože prostě ten strom tam JE a pak už NENÍ.

0 0
možnosti