Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Baše

13. 12. 2007 8:08
Dohořela...

Pěkně se nám tady ta diskuze rozhořela! ;-) Ale soudě podle datumů už zřejmě dohořela, tak jako musí (naštěstí) dohořet i každý vajgl :-). Ale budu to muset všechno asi pořádně pročíst a možná i vyvodit nějaké závěry :-).

0 0
možnosti

divilek

11. 12. 2007 9:33
Kuřáci jsou smraďoši...

... a nikdy se nevzmůžou na nic jiného, než na výmluvy, že auta a elektrárny taky kouří, že mají demokracii, že nasypou státu peníze (ale nikoliv těm, kterým ničí zdraví pasivním kouřením Rv) a podobné bláboly. Pořád to nemění nic na tom, že jsou to v drtivé většině případů nevychovaná prasata, která smrdí nejraději na veřejnosti mezi davy lidí a odhazují vajgly kdekoliv. Škoda, že nikotin působí tak pomalu, kdyby to šlo rychleji,  umřelo by kvůli nim  méně lidí, kteří nekouří ...

0 0
možnosti

divilek

11. 12. 2007 9:34
Re: Kuřáci jsou smraďoši...

A ten blábol nějakého vykouřence, že nekuřáci mohou přejít na druhou stranu ulice - nemohou, protože tam ti smradlaví zmetci smrdí taky všude.

0 0
možnosti
LH

cecilka82

10. 12. 2007 8:45
---

Já jen furt nechápu, proč všichni vytahují peníze, kt. zmizí na léčení kuřáků.

Kolik lidí z veřejnosti zná kalkulaci, kolik stojí léčba kuřáka v poměru s tím, kolik za ty roky odvedl na spotřební dani? (krabku denně vykouří kde kdo...) A spotřební daň z krabičky cigaret dnes dělá určitě více než 50%!

Taky mi hlavně ráno vadí, že mi někdo hulí pod nos. OK, řešmě to zákazy! Ale chcete opravdu žít v extrémně demokratické společnosti, kde sou všichni tak svobodní jako třeba v usa? Tenhle druh diktatury by tedy MNĚ vadil...

0 0
možnosti

Wolf

10. 12. 2007 11:14
Re: ---

Mno podle jisté několik let staré studie samotné daně z cigaret na pokrytí léčebných výloh nestačily, dnes už možná ano, nevím. V každém případě bilance kuřáka pro státní rozpočet nakonec byla kladná i před lety, a to díky tomu, že v průměru umírají o několik let dříve, a proto stát ušetří za jejich důchody.

Kuřáci mi vlastně přispívají na důchod, protože statisticky v populaci snižují průměrný věk dožití. Díky této sympatické vlastnosti proti nim v zásadě nic nemám. Pokud mi nesmrdí pod noc, tak je mám vlastně rád :-)

0 0
možnosti
G

Greybeard+

10. 12. 2007 2:31
Čerstvý ranní vzduch a v Praze???

A co tak zakázat auta, autobusy, elektrárny a všechno to, čím civilizovaný člověk žije. Žij a nech žít, to že si někdo kazí zdraví není Váš problém pane Baše a Vám tím rozhodně neublíží, ale to že denně vdechujete jedovaté zplodiny naší civilizace Vám zřejmě nevadí, ale protože je modní boj proti kouření, proč nepřispět svojí troškou do mlýna.

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

10. 12. 2007 7:04
Re: Čerstvý ranní vzduch a v Praze???

Tak tak. Zlatá slova. Máme rádi, když se můžeme přidat ke svatému boji za dobrou věc.

Pokud si holduju své neřesti a požívám legální (zdaněnou) drogu, je každému houby do mého počínání. Ano je to drahý špás a léčení ještě dražší. Ale když se to státu nevyplatí - tak tedy my, voliči, zakažme Alkohol, benzín, cigarety... jsou škodlivé a léčení následků je drahé. Kolik kuřáků (i pasivních) zemře na následky kouření? Kolik lidí lze zabít jediným autem? (klidně nemusí mít zapnutý motor).

0 0
možnosti

Krak

10. 12. 2007 1:47
Hezké,

druhý a třetí odstavec mi mluví z duše. Jen bych použil ve druhém odstavci slovo řidiči. Prožívám totéž sdíleje při chůzi táhlé stoupání se souvislou kolonou automobilů...

0 0
možnosti

PaulDrake

9. 12. 2007 18:46
Bla bla bla

Nic víc - jen prázdné bla bla bla :-©

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

9. 12. 2007 18:39
Bohuzel, zaostalost

s bojem proti koureni je celosvetova. Nejenom Asie a jizni Amerika, ale prekvapive i "vzdelana"  Evropa je zamorena kuraky. Podle me zkusenosti se zhoubneho koure nejlepe zbavili v USA a Kanade.

0 0
možnosti
9

99,5

9. 12. 2007 18:08
Býval jsem kuřákem

a pak se ze mně stal agresivní nekuřák. Cítil jsem kouř na ulici na několik metrů. Dnes vím, že to není racionální postoj, ten lehký závan dehtu s nikotinem na veřejném prostranství mi nijak neublíží. Je-li na cigarety navalena gigantická spotřební daň a tímto způsobem opravdu nikomu zdravotně neubližují, nevím, proč vy si kuřáci venku nemohli zapílit. Smradů, kterých bychom se opravdu potřebovali zbavit, je tady mnohem víc.

0 0
možnosti

xpraha

9. 12. 2007 18:02
Kazde rano

se muj pes vys.... pred dvere kuracky, ktera kazde rano vyhuluje na zastavce. Verejny prostor je halt verejny prostor

0 0
možnosti

blik

10. 12. 2007 13:59
Re: Kazde rano

Jseš fakt borec. A máš už napsaný úkoly do školy?

0 0
možnosti

Mirek

9. 12. 2007 17:36
Kuřáci nesmrdí, to zákony

Ahoj,

jsem poměrně silný kuřák a zapálit si cigaretu mě dovolili potažmo naučili díky okolí zákony a tím pádem stát jehož jsem občanem. Kouřit na ulici mi umožňuje zákon jako nespočetně dalších věcí. Nekuřák obětžuje své okolí také - zápachem, zjevem nebo chováním. Demokraticky se rozhodnul nekoužit zrovna tak jako já kouřit, nikdo nás nenaučil a za podmínku nám nedal neobtěžovat okolí zápachem stejně jako mnohým nekuřákům někdo zapoměl říct jak se slušně mluví, jak se čistě oblékat a jak používat deodorant... Nekuřáci prohlašující že je kouř na ulici obtěžuje by měli možná větší vahou nadávat i na ostatní způsoby znečišťování ovzduší jako jsou automobily, letadla, továrny atp.. Jinak to totiž vypadá, že jsou dost slaboduchý :( Mám právo jít po chodníku a kouřit stejně jako vy jít a nekouřit nebo přejít na jiný chodník... A věřte že bych to samé psal jako nekuřák, je to totiž čistě záležitost logického uvažování a fakt... 

0 0
možnosti
IJ

Nekurak

9. 12. 2007 17:53
Re: Kuřáci nesmrdí, to zákony

Tak jsem premyslel, co na tohle rict, protoze nereagovat asi nejde...... :-/  Mirku, vetsi nesmysl, nez to, co pises, jsem uz dlouho neslysel.

0 0
možnosti