Jak "pružně" funguje pražský magistrát

Je to zajímavé, že předělat nevýhodnou smlouvu s "dodavatelem" Open card jde za 14 dní, ale změnit frekvenci vyvážení popelnice jde jen dvakrát do roka!!!

Nedá mi to, abych si zde mírně neulevil. Ono, co víc s tím mohu také dělat, že?

Slavná akce Open card, která si vyžádala až 3 audity, aby konečně ten třetí panu Bémovi snad vyhovoval (možná naivně doufám, že další již nebudou!), je beze sporu naprosto průhledná a spořádaná akce. Ovšem i ten třetí audit (kolikpak stály všechny ty audity?!) našel drobnou závadičku: smlouva byla pro pražský magistrát přeci jen trošičku nevýhodně postavená...

Neznám podrobnosti - a ani je snad znát raději nechci - ale pan Bém slíbil do 14-ti dnů tuto "nevýhodnost" odstranit, tj. smlouvu s tajuplnou firmou Haguess (nedělají taky trochu do plenek? ;-)) změnit. Zajímalo by mě, jaká soukromá a nezávislá společnost, které se podaří uzavřít pro ní velmi vhodnou smlouvu, bude tuto smlouvu chtít měnit tak, aby nebyla tak výhodná... ??? Inu, ale to jen na okraj.

My jsem ale měli mnohem přízemnější problém: chtěli jsme změnit frekvenci vyvážení kontejneru. Svoz odpadu v Praze samozřejmě provádí X firem, ale magistrát to vše "organizuje", tj. vybírá peníze a dává je těm popelářům, s kterými se na svozu kde domluvil. (Jak se asi domluvil, nechám na čtenáři... ) A ouha, takováto složitá záležitost, jakou je vyvážení popelnice, se dá uskutečnit pouze pololetně! Tj. pokud si na to vzpomenete v lednu, změna může proběhnout až od července!!!

Musíte si tuto změnu proto nahlásit včas, totiž až koncem pololetí, protože vyvážení se změní po pár dnech, ale peníze vám již nikdo nevrátí. Jinými slovy, svozové firmy - soukromé subjekty chovající se standardním způsobem - jsou tuto změnu schopné udělat do týdne, ale magistrát již peníze jaksi nepustí ze svých spárů. To vše jsme si ale zjistili a tak jsme zrušení dvojnásobného vyvážení naplánovali na konec roku. Jenže ouha, nepovedlo se: konec roku, totiž "uzávěrku změn", měli na magistrátu 17.12. a my změnu poslali až mezi svátky! Prý to měli napsané na netu... Jak tohle nazvat?

Ano, stále se nacházíme v 21. století, nebojte se. Ale, když člověk přijde do styku s pražským magistrátem, tak se dostává do specifické virtuální reality, kde nic není nemožné.

***************************
**************
***

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | pondělí 25.1.2010 8:13 | karma článku: 16,08 | přečteno: 1388x