Interspar - budiž ti země lehká

Včerejší zprávou č. 1 byl bezpochyby odchod Intersparu z ČR. Ač nerad, musím se přiznat, že i já chodím do supermarketů, a tak jsem si položil otázku: mám zatlačovat slzu nad touto novinou?

Abych si tuto otázku mohl zodpovědně zodpovědět, musel jsem si udělat patřičný graf, který znázorňuje moji docházku do tohoto řetězce v roce 2013, viz. níže:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Zde bych jenom podotkl, že na rozdíl od Novinek (http://www.novinky.cz/ekonomika/330005-konkurencni-boj-vyhnal-z-ceska-uz-sest-obchodnich-retezcu.html) disponuji daty z roku 2013, nikoliv s prahistorickými údaji roku 2011, to jen na okraj.)

Jak tedy vidíte, utratil jsem v Intersparu pouhých 0,4% peněz ze všech supermarketů. Po pravdě řečeno, znám jenom 3 tyto provozovny, do kterých jsem kdy vlezl. A po pravdě řečeno, všechny tyto peníze jsem utratil najednou pouze v jedné prodejně, při své jediné loňské návštěvě tohoto řetězce. Šlo o 177,-Kč!

Závěry:

a) za odchod Spar ČR z ČR mohu v podstatě já, protože jsem jej podporoval nedostatečně a tím pádem nemohl na trhu získat větší podíl!

b) nicméně slzu zatlačovat nemusím, protože Ahold jistě tyto prostory řádně přestaví a já tam budu moci i letos někdy zajít a bloudit.

c) nechápu, proč to již dávno nezabalili Globus, Coop a Makro?! Nedal jsem jim loni ani korunu a oni to přesto přečkali! Zřejmě jedou z rezerv...

d) situace Kauflandu je také na pováženou, pouhé 2% z mých nákupů! Jestli se trochu nesebere a nezlepší svoje hospodaření, tak mu předpovídám špatnou budoucnost!

e) i kdyby z našeho státečku odešly všechny výše zmiňované řetězy (viz. body d) a e)) a to tím stylem, že by je nikdo nepřebral, ale že by se zavřely, pořád tady bude takové množství obchodů, že stále nebudeme natolik ekonomicky silní, abychom je někdy vykoupily!

***************************************

****************************

*************

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | středa 12.3.2014 18:38 | karma článku: 9,40 | přečteno: 1097x