Dejte jí to doživotně aneb Praha 10 se také "pomamila"

Není nad to zažít věci na vlastní kůži. A tak jsem si vzal volno a vyrazil na první povolební jednání zastupitelstva, na kterém se kromě složení slibů nových zastupitelů například volil i starosta, Rada a další orgány městské části…

A jak to všechno dopadlo? V podstatě tak, jak se očekávalo: na první pohled se toho změnilo dost, ale principiálně vše zůstalo při starém. Koalice je tvořena stejnými stranami, jako dosud, pouze ubyla Desítka pro domácí, která nepřekročila pětiprocentní hranici při volbách a tím pádem se do zastupitelstva nedostala. ANO 2011, které na Praze 10 vyhrálo, obsadilo post starostky (Radmila Kleslová) a kupodivu jim vůbec nevadilo, s kým vším se musí spolčit při deklarovaném tažení proti špatnostem ve společnosti – hlavně, když je to na půdorysu vládní koalice!

Takže ANO si darovalo další 4 křesla v Radě, 2 dostala ČSSD a po jednom SZ (novopečená senátorka Cabrnochová) a Nezávislý pro Prahu 10 (starý matador úřadu a bývalý starosta Zoufalík). A aby komunisté s koalicí i nadále poctivě zvedali ruce, tak dostali znovu funkce (uvolněné) v kontrolním a finančním výboru. Takže, pro zainteresované – vše v suchu. Proto bylo zvolání z pléna „Dejte jí to doživotně!“ na adresu paní Čunátové velmi trefné. Bylo to ovšem zároveň i zoufalým projevem zmaru a beznaděje.

A celý průběh zasedání tomu odpovídal: TOP09 (stejně jako poslední 4 roky) v opozici nepřehlasuje výše uvedenou skvadru ani s podporou nově vzniklého uskupení VLASTA, s kterým dohromady dají vždy 16 hlasů, ale … 4 chybí. Komunisté (Čunátová + Ledl) plní svojí funkci naprosto spolehlivě a SZ (Cabrnochová + Vávra + Komrsková) je natolik šťastná z toho, že si připadá důležitě, že jí vůbec nedochází, jak se zpronevěřují svým dřívějším cílům a propůjčují cizím záměrům. Takže pokud bude zastupitelstvo v plné síle a nebudou některé osoby na marodce či jiným způsobem odblokováni, tak jsou výsledky hlasování již předem velmi jasné a předvídatelné.

Škoda, stačilo nemnoho hlasů, aby se misky vah naklonily na druhou stranu a Praha 10 se přidala k těm místům, kde všechny prorostlé struktury vymetly na tři doby. Snad za čtyři roky, to by se to už konečně mohlo podařit!

Související články z Pražského Deníku:

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/starostkou-prahy-10-byla-zvolena-radmila-kleslova-z-hnuti-ano-20141127.html

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/zmeny-na-praze-10-vitez-voleb-ovladl-radnici-se-starymi-znamymi-20141128.html

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/svoboda-mesto-opet-zacina-ridit-praha-10-kmotri-ktere-jsme-odstavili-od-moci-201.html

*******************************

*****************

****

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | sobota 29.11.2014 22:02 | karma článku: 7,73 | přečteno: 722x