Dát přednost neznamená vždy ohleduplnost

Absurdity v jednacím řádu zastupitelstva Prahy 10 jsou vskutku úsměvné: podklady k jednání nejsou pro občany předem dostupné, přesto každý bod jednání začíná diskuzí, ke které jsou vyzývání jako první právě občané. Na první pohled to vypadá, že je to velká galantnost ze strany MČ, ovšem na druhý již nikoliv...

Shrňme si to:

- občan nemá šanci se dostat běžným způsobem k informacím, na jejichž základě následně probíhá hlasování zastupitelů (dokumenty nejsou k dispozici ani na webu MČ Praha 10 - údajně z technických důvodů)

- pokud ho zajímá nějaký bod zasedání, může přijít na zasedání

- zapíše se pod bod k diskuzi, aby mohl vyjádřit svůj názor - má na to 3 minuty

- před tím ovšem neslyší téměř nebo vůbec NIC k tomuto budu - příspěvky zastupitelů do diskuze přicházejí na řadu až po občanech, tzn. občan nemá před svým příspěvkem šanci slyšet o bodu ani žádné diskuzní příspěvky zastupitelů, kteří by měli nějaké informace k jednání mít (mnohdy ale také nemají)

- reagovat na jiná vystoupení již nemůže, leda že by se pokusil v diskuzi pod dalším bodem reakci nenápadně vsunout...

Absurdita byla krásně vidět na posledním jednání, kdy občané měli diskutovat nad volbou nového místostarosty, aniž by bylo řečeno např. alespoň to, kdo bude navrhován, resp. na jakém jménu se jednotlivé kluby již stejně předem dohodli. Viz. videozáznam na:

http://www.youtube.com/watch?v=aEeC9euZxQ0&feature=youtu.be

 *************************************

*******************

********

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | středa 30.4.2014 9:16 | karma článku: 8,42 | přečteno: 380x