Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Hroznej puberťák

15. 5. 2010 21:54
Jeden příklad za všechny

Bylo jedno městečko, kde se ulicemi proháněli bezohlední čtyřkolkáři a místní omladina pořádala v ulicích závody a honičky. V otuněných popelnicích jezdili mezi rodinnými domy klidně stovkou. Místní obyvatelé si na to pochopitelně stěžovali, policie krčila rameny, že s tím nic neudělá, řešilo se to na zastupitelstvu. Rok padaly návrhy, jak je třeba z městských peněz koupit místním policajtům radar, jak se to tím "vyřeší". Naštěstí na něj nebyly peníze, ale po roce se s velkou slávou dohodl aspoň pronájem radaru na zkušební dobu. Hrdinní místní policisté se s ním postavili 100m za ceduli s názvem obce do křoví, do míst, kde 300m nic jiného není, žádné domy, nic. A olepili všechny "piráty", co zde jeli při zpomalování 60 místo 50 a ohrožovali na životě ono křoví. Že v tu dobu na druhém konci městečka otuněnci dál závodili mezi baráky stovkou? Ty chytat "nešlo", varovali se pomocí mobilů a měli z toho srandu. Takže jediní, kdo to odnesli byli ti, co si stěžovali a prosazovali tu koupi...

0 0
možnosti
HP

Hroznej puberťák

15. 5. 2010 21:56
Re: Jeden příklad za všechny

P.S. stalo se to ještě před tou povinností umísťovat cedule. A celkem hezky to ilustruje, proč se ty cedule zavedly. Jinak už jsem to kdysi někde psal, a na závěr jsem dal hádanku - milé děti, hádejte, které to bylo městečko? Vrátilo se mi několik desítek tipů, že u nich je to nachlup stejné...

0 0
možnosti
HP

Hroznej puberťák

15. 5. 2010 21:19
Absurdistán?

Ne, to si myslí jen vypatlanečci, co mají krátkou nebo žádnou paměť či se o dění kolem sebe nezajímají a jen tupě bučí.

Tyto cedule musí používat jen a pouze městská policie, která skutečně nebyla zřízena proto, aby měřila rychlost, byla zřízena pro absolutně jiný účel. Jenže ten účel je nevděčný a nevýdělečný, takže jí moc nevoní, a postupem času si různými oklikami vymohla rozšíření pravomocí, které okamžitě začala masově zneužívat, když pominu, že na to nemá kvalifikaci a že se na účel, ke kterému byla zřízena s okamžikem možnosti měřit rychlost zvysoka a zcela vykvajzla. Takže ty cedule byly pouze reakcí na toto masové zneužívání, nic jiného. Státní policie nic takového používat nemusela a nemusí.

Neškodilo by občas zkusit používat rozum a alespoň se pokusit pozjišťovat souvislosti. Všechno totiž nějaké má.

0 0
možnosti
JB

base2

15. 5. 2010 21:41
Re: Absurdistán?

Rozum? Co to je? 8-o Pokusím se to najít ve Wikipedii ;-D Děkuji za zajímavé upozornění ;-)

0 0
možnosti
DM

DaM

15. 5. 2010 16:09
Zdarma zde autorovi nabizim vysvetleni ...

1. Mereni rychlosti se principialne nedela kvuli chytani ridicu a inkasovani pokut (tedy oficialne, neoficialne samozrejme ano), ale kvuli tomu, ze dany usek proste vyzaduje (at uz z jakehokoliv duvodu) dodrzovani povolene rychlosti. A toto ty cedule presne resi.

2. Upozorneni na mereni rychlosti maji v mnoha zemich Evropy (napr. Slovinsko), v nekterych statech USA (napr. Arizona) a urcite i mnohde jinde, a rozhodne se neda napsat, ze v techto zemich ridici mimo merene oznacene useky mene dodrzuji rychlostni limity, spise naopak.

Pochopil?

0 0
možnosti
JB

base2

15. 5. 2010 21:32
Re: Zdarma zde autorovi nabizim vysvetleni ...

Ó děkuji! Opravdu krásná a přehledná přednáška ;-D

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 5. 2010 12:38
jedte jednou za hranice

tohle je tam na silnicich a dalnicich naprosto bezne.

Jde proste o kontrolu rychlosti, brzdeni silencu a pod. Nikdo nevi zde, zda se rychlost meri nebo nemeri nebo se nezacla nebo uz prestala.

POKUTU muzete dostat za prekroceni rychlosti vzdy. Jde jen o slusne chovani na silnici. !!

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

15. 5. 2010 10:34
zase někdo co nepochopil...

Když nechápete proč to je, tak se nejdřív zeptejte.R^

0 0
možnosti

peterudes

15. 5. 2010 10:26
prevence?

Na první pohled se to může zdát jako nesmysl - já v tom vidím i jiný rozměr a to především prevenci. Jak píše kolega diskutér níže jsou dva druhy policie - městská a státní, vzhledem k tomu, že městská policie se rozhodla, že si z měření na nesmyslných místech udělá dobrou živnost, rozhodl zákonodárce o nutnosti umístit tyto cedule. Myslím, že primárním úkolem "městské dopravní policie" by nemělo být nachytat řidiče, ale naopak předcházet porušování zákona a to tyto tabule rozhodně splňují. Řekl bych, že doprava na úsecích, které jsou takto označeny je mnohem klidnější a o to dle mého názoru jde. Tedy já osobně tyto cedule podporuji, protože si myslím, že jako jediné skutečně aktivně napomáhají zklidnění a plynulosti dopravy.

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 5. 2010 12:39
Re: prevence?

Jo!

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

15. 5. 2010 3:59
Neotravuj

Ještě, že ty cedule jsou! No a na ostatní kamery stačí sklopit stínítko a pak tvrdit, že jela osoba blízká. A úplně nejlepší je si za 20 tis. koupit rušičku. ;-D

0 0
možnosti
A

Amoniak

15. 5. 2010 10:03
Re: Neotravuj

Pokud budete tvrdit že jela osoba blízká tak lžete a to se nemá. Prostě se s nimi odmítněte bavit.

0 0
možnosti
RS

R@ndom

15. 5. 2010 1:40
Důvod

Mícháte hrušky s jablky.

1) Měření strážníky MP - musí být označeno cedulemi (kamerové systémy rovněž provozuje MP). Zřizovatelem je město, pokuty jdou částečně městu, tudíž pokud strážnící vybírali do kasičky, město je náležitě odměnilo. To vedlo k měření na rovinkách na výjezdu z města a podobným stupiditám s nulovým efektem na bezpečnost. Proto se zavedly cedule a součinnost s PČR.

2) Měření Policie ČR - není potřeba označení, měří kdekoliv, provozují i ty vámi zmiňované Passaty. Zřizovatelem je stát, pokuty jdou do státu. Za vybrané pokuty nemají být policisté jak odměněni, proto z pokud už měří rychlost, dá se předpokládat, že to bude na místě, kde to má smysl.

0 0
možnosti
S

StarejHafan

15. 5. 2010 0:49
Mělo by se měřit víc

Jsem přesvědčen, že rychlost smí měřit státní policie kdekoliv a jakkoliv i bez upozornění. Bohužel, moc často tak nečiní. To oznámení značkou je nutné při měření místními orgány. Nebo je to už zase jinak?

Mně přijde nepřehlédnutelné, že na takto označených úsecích stejně jezdí velké množství řidičů rychleji. To je potom ta značka stejně na pytel, protože to evidentně měří nanejvýš hodinu týdně.

0 0
možnosti
ZS

Z-S

15. 5. 2010 0:52
Re: Mělo by se měřit víc

je to samozrejme tak, to jen autor ma v problematice zjevne nedostatky.

0 0
možnosti
MB

Marcel Burkert

15. 5. 2010 0:38
excelentný článok.

na Slovensku už na to upozorňujem ministrov vnútra od r. 2003 a vždy sa z toho polícia alibisticky vyzúva. Písal som o tom aj na mojom blogu: burkert.sme.sk 

0 0
možnosti