Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Až po ten odstavec o služebním zákonu dobrý. Pak již je obhajoba malosti. U služebního zákona se nejednalo o kompromis, ale o všemi stranami chtěné politické ovlivňování státní správy

0 0
možnosti
PK

P51a65v80e89l 75K30u87r37a62l

27. 8. 2014 13:55

tak tak .... co se státní správy týká chtělo by to absolutní apolitizaci - podobně jako byla za první republiky apolitizována policie a armáda.

Zaměsnancům ve státní správě by mělo být zakázáno veřejně projevovat jakékoli názory a nebo být členy politických stran. Je třeba se vyhnout střetu zájmů.

Státní zaměsnanec by měl být zcela apolitický a plnit vůli momentálně zvoleného parlamentu a vlády zcela bez ohledu na vlastní názory a nebo přesvědčení.

Bohužel existuje tady extrémní riziko že státní zaměstnanec který inklinuje k nějaké politické straně bude, v případě že budeš zvolena strana s programem který se mu nelíbí, inklinovat k tomu ho brzdit a nebo měnit.

Jakékoli takové jednání musí být zcela nepřijatelné a mělo by znamenat okamžitý vyhazovat ze státní správy s doživotním zákazem práce pro stát.

0 0
možnosti
Foto

Je to hezké pane místostarosto, že se schováváte za kompromis.

Ve skutečnosti je to hezká výmluva.

Mnohem platnější je teorie vyjednávání "win-win". Pokud o tom nic nevíte, tak se o tom dovzdělejte. Pokud jste "in" co je to "win-win", tak se neodvolávejte na kompromis.!

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 11,73
  • Průměrná čtenost 732x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik