Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela dobrý blog, akorát moc nerozumím, z jakých relevantních zdrojů jste do svého příspěvku převzal "cíle ruské agrese".

Před ruskou intervenci na Ukrajinu totiž proběhla s Ruskem celá řada jednání, přičemž Rusko si na těchto jednáních stanovilo požadavky jako dodržování Minských dohod, zastavení násilných represí vůči ruské menšině na Ukrajině, zrovnoprávnění používaní ruského jazyka na Ukrajině, Ukrajina zůstane neutrálním státem, nebudou tam stavěny základny, které by Rusko ohrožovaly, a Krym zůstane součástí RF (přičemž faktickým jablkem sváru není samotný Krym, kde žije převážně obyvatelstvo ruské národnosti, ale základna v Sevastopolu. Kdo ovládá Sevastopol, ovládá severní část Černého moře. Rusové si chtějí vliv uchovat, američané jej chtějí získat).

Tyto požadavky Ruska byly tehdy odmítnuty s tím, že Rusko nemá co mluvit do toho, jakou cestou se Ukrajina vydá.

Po ruském vpádu na Ukrajinu došlo při jednáních s ukrajinskou stranou k modifikaci požadavků Ruska v tom smyslu, že vypadly požadavky na dodržování Minských dohod (staly se irelevantními, mnozí politici vč. Merklové potvrdili, že Minské dohody byly jen pastí na Rusko a nikdy neexistovala vůle tyto dohody plnit), místo toho se tam objevil požadavek na připojení východních oblastí Ukrajiny (kde proběhla tzv. "referenda") k Rusku a zároveň byl nastolen problém tzv. denacifikace Ukrajiny (tj vytváření národnostně "čistého" ukrajinského národa).

Pokud podrobuji zpřesnění záležitost cílů ruské agrese, možná by chtěly zpřesnit cíle Ukrajiny - chybí mi zde totiž snaha stát se součástí NATO.

Ale jinak zbytek blogu OK.

5 2
možnosti

"... mnozí politici vč. Merklové potvrdili, že Minské dohody byly jen pastí na Rusko a nikdy neexistovala vůle tyto dohody plnit", Merkelová použila dost nešťastnou formulaci, kterou "alternativa" ihned využila k vámi uvedenému výkladu. Ve skutečnosti řekla, že Ukrajina byla rozhodnuta jít evropskou cestou (není se co divit, spousta Ukrajinců pracovala v Evropě a viděli, jak se třeba zrovna ČR zvedla oproti časům panování SSSR) a že to Putin neskousne a zaútočí (vždyť už si vzal Krym a pak část Donbasu). Minské dohody měly dát Ukrajině čas se připravit.

Jak vidno, Putin skutečně zaútočil a ani tehdy nikdo na Západě (který prý chystal útok na Rusko) nevěřil, že Ukrajina nepadne...

0 1
možnosti

Nejen Merklová nešťastně řekla veřejnosti to, co byla pravda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články