Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Jenže Ukrajinci ví, že Putinovi nemůžou dát kousek, protože on nechce kousek, chce celou Ukrajinu, to snad pochopil každý.

A taky že Rusko už je ve stavu, kdy rozumí jen síle.

Tím pádem ho musí chytit za koule, aby se tak řeklo. A jediné ruské koule široko daleko jsou Krym. Kvůli Krymu udělají Rusové cokoliv. Kdyby přišli o Krym, prohráli válku, i kdyby měli Donbas.

Takže jediné, co (podle mě) Ukrajincům zbývá, je pokusit se rozdělit frontu a dojít k Azovskému moři, zahnat na jihu Rusy až na krymskou šíji, a postavit tam armádu, která by dokázala zničit kerčský most a vtrhnout na Krym. Pak může Zelenský zavolat Putinovi a říct mu, že jestli se okamžitě nestáhne ze zbytku Ukrajiny a už se nikdy neodváží vrátit s tanky, že mu ty krymské koule rozmáčkne...

Podle mě jediná šance na přežití Ukrajiny.

Otázka je, jestli to zvládnou...

4 2
možnosti
PV

Docela dobrý blog, akorát moc nerozumím, z jakých relevantních zdrojů jste do svého příspěvku převzal "cíle ruské agrese".

Před ruskou intervenci na Ukrajinu totiž proběhla s Ruskem celá řada jednání, přičemž Rusko si na těchto jednáních stanovilo požadavky jako dodržování Minských dohod, zastavení násilných represí vůči ruské menšině na Ukrajině, zrovnoprávnění používaní ruského jazyka na Ukrajině, Ukrajina zůstane neutrálním státem, nebudou tam stavěny základny, které by Rusko ohrožovaly, a Krym zůstane součástí RF (přičemž faktickým jablkem sváru není samotný Krym, kde žije převážně obyvatelstvo ruské národnosti, ale základna v Sevastopolu. Kdo ovládá Sevastopol, ovládá severní část Černého moře. Rusové si chtějí vliv uchovat, američané jej chtějí získat).

Tyto požadavky Ruska byly tehdy odmítnuty s tím, že Rusko nemá co mluvit do toho, jakou cestou se Ukrajina vydá.

Po ruském vpádu na Ukrajinu došlo při jednáních s ukrajinskou stranou k modifikaci požadavků Ruska v tom smyslu, že vypadly požadavky na dodržování Minských dohod (staly se irelevantními, mnozí politici vč. Merklové potvrdili, že Minské dohody byly jen pastí na Rusko a nikdy neexistovala vůle tyto dohody plnit), místo toho se tam objevil požadavek na připojení východních oblastí Ukrajiny (kde proběhla tzv. "referenda") k Rusku a zároveň byl nastolen problém tzv. denacifikace Ukrajiny (tj vytváření národnostně "čistého" ukrajinského národa).

Pokud podrobuji zpřesnění záležitost cílů ruské agrese, možná by chtěly zpřesnit cíle Ukrajiny - chybí mi zde totiž snaha stát se součástí NATO.

Ale jinak zbytek blogu OK.

5 2
možnosti
AM

"... mnozí politici vč. Merklové potvrdili, že Minské dohody byly jen pastí na Rusko a nikdy neexistovala vůle tyto dohody plnit", Merkelová použila dost nešťastnou formulaci, kterou "alternativa" ihned využila k vámi uvedenému výkladu. Ve skutečnosti řekla, že Ukrajina byla rozhodnuta jít evropskou cestou (není se co divit, spousta Ukrajinců pracovala v Evropě a viděli, jak se třeba zrovna ČR zvedla oproti časům panování SSSR) a že to Putin neskousne a zaútočí (vždyť už si vzal Krym a pak část Donbasu). Minské dohody měly dát Ukrajině čas se připravit.

Jak vidno, Putin skutečně zaútočil a ani tehdy nikdo na Západě (který prý chystal útok na Rusko) nevěřil, že Ukrajina nepadne...

0 1
možnosti

Krym už nebude ukrajinský.

0 1
možnosti
Foto

Říkáte-li to Vy, tak nejspíš bude.

0 0
možnosti
FD

V podstatě uvádíte,že proti jakémukoliv státu s jadernými zbraněmi se nemá a nedá bojovat.Tedy každý takový agresor si může zabrat co chce.

5 2
možnosti
Foto

Vždyť ono to tak je, nebo to snad nevidíte?

1 0
možnosti
Foto

Ukrajinských uprchlíků v produktivním věku je 68 %,. Z nich tvoří 65 % ženy a 35 % muži. Ty tvoří děti a mladistiví do 18 let Máme jich 325 000 a z nich 160 000 pracuje hradí si pobyt a platí u nás daně a přispívají nám n důchod. Za loňský rok odvedli do státního rozpočtu na daních cca 8 miliard

7 1
možnosti
ZZ

Vaše báchorky, polopravdy a lži si klidně nechte od cesty :

Celkové výdaje na ukrajinskou uprchlickou krizi od začátku ruské agrese loni v únoru do konce letošního dubna byly 35,8 miliardy korun. Ze státního rozpočtu šlo na tyto účely 24,6 miliardy korun. Dnes to na twitteru uvedlo ministerstvo financí.

Za duben byly celkové výdaje 2,3 miliardy korun, z toho ze státního rozpočtu šlo 1,2 miliardy korun.

Největší výdajovou položkou byly sociální dávky, na které šlo 11,7 miliardy korun. Výdaje spojené s ubytováním byly 7,6 miliardy korun a výdaje na zdravotní péči 5,8 miliardy korun.

Takže z toho si můžete odvodit, že nás měsíčně Ukrajinci příjdou minimálně na 3 miliardy Kč.

https://zpravy.tiscali.cz/ukrajinsti-uprchlici-uz-stali-cesko-36-miliard-do-eu-prisel-pres-more-rekordni-pocet-migrantu-556471

1 0
možnosti
RK

Asi jste si nevšiml jaderného klidu poté, co russ dostal přes prsty od Číny. Použití byť jen taktické jaderné zbraně by připravilo russa o zbytky jakokamarádů.

10 1
možnosti
ZZ

Rus přes prsty od nikoho nedostal.

Bude jen na něm jak vyhodnotí situaci a nás, ani číňanů se na povolení ptát nebude.

Dobře víte, že Rus vyhlásil už několik červených čar - asi 14 - a všechny byli Ukrajinou a státy NATO překročeny, aniž by na ně Rusko reagovalo.

Takže je možné, že jednou Rusům trpělivost dojde.

0 0
možnosti