Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Samozřejmé dotazy: Platí i pro rodiče, kteří děti neživí (neplatí alimenty ani nic děcáku)?  Platí i pro nového manžela (manželku), který(-á) rodinu poctivě živí i za hajzlíka neplatiče? Platí trvale, nebo jen po dobu nezletilosti dítěte?  Pokud trvale - proč mají téměř dvojnásobnou výhodu ti, kteří mají dítě ve dvaceti proti těm, kteří si ho pořídili po čtyřicítce?  To budeme prodlužovat studium nejen pro radost studenta, ale také pro zvýhodnění rodičů?

1 0
možnosti
VH

Já myslím, že této komisi (a jejímu předsedovi zejména) příliš fandíte, pokud se domníváte, že by vymyslela cokoliv. Nezmůže se ani na blbost.  Jen poslušně papouškuje debilnosti Sobotkovy.

  Jediné rozumné řešení, zpracované Bezděkovou komisí, zadupala do země (na Sobotkův povel - toť Paroubkův odkaz).   Podstatný argument - že by fondy spravovaly soukromé společnosti, najednou, při propagaci třetího pilíře, nevadí.

  Ne, není to blbost Potůčkovy komise, je to zhovadilost Sobotkova (za potesku Diensbiera, Marksové /mimořádně inteligentních:)/ a Bělobrádka /řádně gumového/).

1 0
možnosti
Foto

Hlavně, že si platíme nějaké "důchodové komise"Rv

Vždycky přijdou s nějakou volovinou;-O

Pokud mám děti, tak počítám s tím, že se o mne ve stáří postarají. (Nebo také ne, ale to je už jen naše soukromá věc.) Nevím tedy, proč bych měla platit méně než bezdětní.

0 1
možnosti
VH

Ta Bezděkova nevymyslela hloupost. To jen Paroubek a jeho plagiátor Sobotka takový názor veřejnosti vnutili.

0 0
možnosti
AJŘ

Podotýkám mám 2 děti. Ale soustavné útoky na bezdětné mne se..., štvou. Pokud někdo chce, aby se starali sami na důchod, nic proti. Ale v tom případě, by z daní neměli přispívat na školství, dětské lékaře atd.

4 0
možnosti
Foto

Anežko, jak Ty to děláš, že s Tebou vždy musím souhlasit? R^:-)

1 0
možnosti
RC

1) uz ted mame danove zvyhodneni na deti

2) uz ted mame deficitni hospodareni s duchody - vyplaci se vice, nez se vybere

3) uz ted se tedy duchody dotuji zcasti z dani

4) Takze to, co vymyslela duchodova komise neni nic jineho, nez ZVYSENI danoveho zvyhodneni, ale pro "jednoduchost" ho prida jeste do duchodoveho pojisteni.

JEN MI PROBOHA VYSVETLETE, PROC ZVYSOVAT BYROKRACII TIM, ZE STEJNOU VEC ZAVEDU NA DVOU MISTECH?!?!?!?!?! Vzdyt stejneho vysledku by dosahli tim, ze zvysi danove zvyhodneni deti.

3 0
možnosti
MS

Poslouchal jsem včera interview s šéfem důchodové komise Potůčkem a ten to prezentoval poněkud jinak. Úlevu na sociálním pojištění by měli mít rodiče jen po dobu, co vychovávají děti, poté by platili stejně jako bezdětní. Tu úlevu zdůvodňoval tak, že svým způsobem přispívají do důchodového systému dvakrát - jednom platbou pojištění a po druhé výchovou dalších plátců do systému. To se mi zdá docela rozumné a navíc je to propopulační opatření.

2 0
možnosti
Foto

To zdůvodnění je postaveno na vodě, když nedokáže odhadnout kdo vychová plátce a kdo příživníky.

3 0
možnosti
BJ

Rodice deti zapominaji, ze uz ted maji slevy na dane + cerpani z rozpoctu, na ktere bezdetny nikdy nedosahne. Jen za rodicovkou dovolenou na 1 dite rodic vycerpa dohromady 220 000 Kc, zaplacenych z penez nas vsech, ne pouze ostatnich rodicu. Plus provoz skol, dotovane obedy, bezplatna zdravotni pece pro deti hrazena ze zdravotniho "pojisteni" pracujicich take neni zanedbatelnou polozkou v rozpoctu. Plus s klesajici zamestnanosti a stoupajicim poctem mladych lidi odjizdejicich do zahranici nikde neni zaruka toho, ze se tyto penize statu vrati.Problem neni v male podpore rodin, jak se obvykle argumentuje, ale ve vysokem danovem zatizeni a neefektivnim hospodareni s vybranymi penezi. VESKERE davky navic, coz zahrnuje i materskou a rodicovskou, by v idelanim pripade mely slouzit jen rodinam a lidem, kteri by bez nich neprezili, a to pouze pro zajisteni onoho preziti, a nemely by slouzit jako politicky uplatek ke kupovani hlasu stredni stridy. Rodice maji s detmi nejen vydaje a starosti, ale i spoustu radosti, kterou bezdetny nepozna. Ta je bohuzel vykoupena poklesem bohatstvi, tak to proste je. Neco za neco. Argumenty vymiranim jsou hloupe, deti se hojne rodily davno pred statni podporou, a malokdo ma deti protoze doufa, ze to bude financne vyhodne, nebo aby je "daroval statu".  Lide maji deti, kdyz je chteji, a nemaji je, kdyz je nechteji. Nejspravedlivejsi reseni pro vsechny, vcetne rodin s detmi, by bylo snizit danovou zatez, garantovam jen zivotni minimum v pripade opravdove nouze a nechat na lidech, jak nalozi se svymi penezi, zda je venuji na charitu, investuji do duchodu, nebo si poridi pet deti. Prumerna rodina by na tom vysla financne lip, a nemusela by se frustrovat, jak je system nespravedlivy, a hledat komu kde co sebrat, aby se mohla mit lip. Podprumerna rodina si mozna mela svoje finance prehodnotit predtim, nez si poridili deti. Hlady neumrou, zbytek je na nich.

3 1
možnosti
PZ

P21a67v32e87l 66Z45e14m50a31n

22. 5. 2015 11:01

v příspěvku s ním ve velké části souhlasím bohužel splétáte moc záležitostí dohromady, na jednoduchou odpověď tak jen stučně vypíchnu 3 věci:

1) snížení daní a byrokracie samozřejmě, a nejen to

2) "Argumenty vymiranim jsou hloupe, deti se hojne rodily davno pred statni podporou" - podle mě je to přesně naopak, před státní podporou a státním důchodovým systémem (zavedeno cca současně) se děti rodily a byla snaha je dobře vychovat, právě proto, že sociální/důchodový systém NEBYL - ty děti a jejich výchova byly zajištěním na stáří....

3) jak už trochu prosvítá z předchozího bodu není to jen o současných penězích, ale i o společnosti (viz. můj příklad níže v příspěvcích), třeba položím otázku (je řečnická, netvrdím, že znám přesnou odpověď), kdo je pro náš důchodový systém podle vás prospěšnější:

a) bezdětný s vysoce nadprůměrným příjmem a tedy i odvody

b) nezaměstnaný s žádnými odvody do systému, ale dobře vychovájící několik budoucích pracujících

?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, pane Pavle Zemane. To, co autor nazývá levičáctvím a trestáním těch, co děti nemají, já nazývám solidaritou a oceněním těch, co děti mají a řádně je  vychovávají. Možná si ten pán ani  nedovede představit, co mít děti ve skutečnosti obnáší,a to  nejen když jsou malé, ale také jejich pozdější studia, případně pomoc   rodičů při jejich vstupu do aktivního života - založení  vlastní domácnosti. Dřív se říkalo, že povinností občana je mít 3 děti, 2 jako náhradu za rodiče, jedno jako dar státu. Bez dětí není budoucnosti - pro národ, ani pro stát. Po nás potopa? Těch, co děti mít nemohou je mi líto, ale dnes se bohužel někteří lidé  netají tím, že o to mít děti ani nestojí, líp je jim prý bez nich. To, co autor nazývá levičáctvím, je jen rozumné a prozíravé  řešení... A pak, týkalo by se to jen těch, kteří pracují a odvádějí státu daně. R^

2 4
možnosti
Foto

Já si to představit dokážu. Vychoval jsem 4 děti a přesto si myslím to samé co autor, protože znám dost lidí, kteří ač bezdětní přispějí na důchodový účet i vám mnohem víc než já nebo vy a vaše děti.

6 0
možnosti
PZ

P77a36v22e94l 16Z29e54m91a50n

21. 5. 2015 22:20

bez karmy Rv , velmi demagogický blog, či spíše "hození špíny" bez argumentů - respektive jediný argument je že mnozí nemůžou mít děti, ale o to přece nejde ! 

Důchody jsou o penězích a výchova dětí (budoucích daňových poplatníků) stojí peníze, a tedy ten kdo děti vychovává tímto způsobem investuje peníze do důchodového systému na rozdíl od bezdětného (ať už z jakéhokoli důvodu), který může stejné peníze investovat do svého osobního spoření, z kterého bude mít prospěch pouze on.

(samozřejmě je to složitější z obou stran, ale princip je jasný)

Takže autore:

- pokud to nazýváte trestáním, tak se jedná o trestání černých pasažérů, a s tím problém nemám

- pokud to nazýváte levičáckým, tak já naopak za levičácký (asi lépe bych napsal nespravedlivý) považuji váš princip, kdy požadujete rovnost důchodů při nerovnosti přispívání do systému plátců (je jedno kolik kdo spoří, pokud nebudou plátci nebudou důchody)

- pokud to nazýváte diskriminací bezdětných, já naopak současný systém považují za diskriminaci těch, co dobře vychovají děti a neoprávněné zvýhodňování bezdětných

- kecy o sociálním inženýrství neberu, to je jen hození špíny z vaší strany, a mimochodem zvýšení porodnosti u dobře vychovávaných dětí by společnosti prospělo (tj. i nějaká vazba výdělku dětí na důchody jejich rodičů, popř. prarodičů)

5 8
možnosti
Foto

No já nevím, člověk, který si na důchod platil celý život a díky tomu že neměl děti se věnoval kariéře a dosáhl velmi nadprůměrných výdělků a tedy i nadprůměrných odvodů do důchodového systému mi jako černý pasažér nepřipadá. Na druhou stranu vídám poměrně často lidi, kteří mají kupu dětí, ale na důchodový účet nepřispěli za celej svůj život ani korunu, společně se svými potomky vysávají státní kasu a vy byste je rád ještě zvýhodnil oproti těm prvně zmíněným? 8-o8-o8-o

19 1
možnosti
Foto

To je správná myšlenka, že by se měli trestat bezdětní. Cikáni ten důchodový účet sami neutáhnou. ;-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články