Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Je v zájmu státu zvýhodnit rodiny, které "vyrobí" dalšího daňového poplatníka (je otázka, zda stačí přídavky na děti) - výchova dítěte a sanace jeho potřeb do 18ti - 25ti let jde od statisíců do milionů Kč. Co pak s rodinami, které naopak "vyrobí" dalšího doživotního pobírače dávek? Líbí se mi myšlenka lidovců vyčíslit důchod rodičů základem + nějakým procentem výdělků jejich dětí - motivuje to jak k tvorbě dětí, tak k jejich co nejvyššímu vzdělání a pracovní pozici platu - čili investice do dětí, ne do akcií.

5 1
možnosti
JM

Ona to není myšlenka lidovců, přišly s tím už dříve Věci veřejné pana Bárty.

0 0
možnosti
TT

A pak jsou taky bezdětní, kteří si děti prostě nemůžou dovolit, protože žijí na hraně.

3 0
možnosti
PD

No jsou tady skupiny pod hranou, které si s počtem dětí nelámou hlavu, ale jejich ekonomický přínos spíše není.

3 0
možnosti
Foto

Tzv. reformy kvalitního, léty prověřeného důchodového systému nejsou doménou levice, nýbrž pravice. To platí i pro onen idiotský návrh o kterém zde píšete.

0 3
možnosti
RC

od kdy je Potucek pravicak?

0 0
možnosti
MS

Ano je to opravdu fér,když se bezdětný dožaduje stejného starobního důchodu,jako rodič.Rv Zvlášť když ten jeho důchod mají platit potomci.RvČlověk,který valnou část svého produktivního života trávil volný popracovní čas uspokojováním svých potřeb,nikoli potřeb dětí.A to nemluvím kolik z výplaty zůstane rodiči a kolik bezdětnému.

3 8
možnosti
PD

To je šité pro romáky?

4 0
možnosti
PR

No nevím,kolik myslíte že jich platí 8-o

1 0
možnosti
MP

Jistě, proč by měli bezdětní více platit na důchod? Ať prostě toho důchodu dostanou určitou zaručenou část jako každý a část daní výdělečně činných ať je směřována jejich rodičům. Ovšem ne jako další daňová zátěž, ale v rámci platného daňového výměru. Bezdětní mnohdy nemohou za to, že jsou bezdětní, ale proč tím zatěžovat ty, kteří děti měli a mají? Bezdětní mají dost způsobů, jak svoje přebytečné peníze zainvestovat a pak na stáří využít, kdežto rodiče dětí tyhle možnosti často nemají, svým způsobem investovali do dětí.

3 0
možnosti
PK

P89a58v90e18l 24K97u73r33a63l

21. 5. 2015 20:05

Jenomže je tady ještě jedna podstatná věc - a to jsou rodiče kteří sice mají děti ale ty děti z důvodu nezaměsnanosti neovádějí na penzijní ani pětník... a naopak ještě zatěžují (třeba vaše) pracující potomky požadováním solidarity na sociálním systému... 

čili čerpají prostředky které nemůžou jít na vaše důchody, ani na východu potomků pro vlastní důchody.

Takoví lidi musí v daném systému prostě nést trest za výchovu nezaměstnané zátěže a místo pobírání penze ještě ze svého majetku doplácet na dávky svých dětí.

Pak ano, takový systém by mohl fungovat.

9 0
možnosti
PN

P83e80t17r 36N13ě25m35e26c

21. 5. 2015 18:51

stačilo by aby se dávalo na důchod svých předků 50% a 50% do splečného

2 0
možnosti
PK

P39a23v96e35l 13K30u93r27a15l

21. 5. 2015 20:05

to "společné" by se ovšem mělo krátit o sociální dávky které případně pobírá nezaměstnaný potomek. Protože jeho existence je zátěží pro systém.

7 0
možnosti
JD

Vážený autore, co kdybyste se na to podíval úplně z opačné strany.

Standardní výše odvodů na sociální a důchodové pojištění by byla tak, kterou mají bezdětní. Lidé, kteří vychovávají/vychovali děti by měli nárok na snížení odvodů (případně by jim v budoucnu byl přiznán vyšší důchod), které by jim mohlo alespoň minimálně kompenzovat zvýšené výdaje/snížené příjmy v souvislosti s vychováváním další generace daňových poplatníků.

Taky se vám to nelíbí?

A všiml jste si že píší "vychovali" a ne "zplodili". To proto, že zplození je sranda, to pravé nastává až u té výchovy. A zatímco v možnosti zplodit dítě si nejsme rovni, tak v možnosti dítě vychovávat (ať už jako adoptivní rodič nebo pěstoun) si rovni jsme. Děti stále jsou.

A já mám ještě jiný návrh - rodiče by měli dostávat určité procento odvodů jimi vychovaných dětí k důchodu. Tak budou mít motivaci se výchově opravdu věnovat. Vím, přepočítávat vše na peníze není správné, ale berte to jako myšlenku, názor.

6 0
možnosti
JK

To by se na to museli podívat z téhle strany i tvůrci toho zákona.  O výchově nikde není ani zmínka.  Jen o počtu.

3 0
možnosti
VK

Dokud bude fungovat průběžný důchodový systém,tak to zas taková pitomost není.A z čeho tak asi mají lidé s dětmi na důchod šetřit?

7 1
možnosti
JK

V dnešní době je pitomost právě ten průběžný systém.  Dokud byla průměrná doba pobírání důchodu 6-8 let, dalo se to ufinancovat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,60
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články