PD

Článek jsem nečetl, odpověď na otázku nabízím rovnou: největší hrozbou pro Západ je si Západ sám.

Mimochodem, tito civilisté podle záběrů z médií útok komand na Izrael naprostou většinou oslavovali.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/janbarton/co-je-vetsi-hrozbou-pro-zapad-rusko-nebo-cina.Bg24050627

Podpora Hamasu mezi Palestinci je velká, ale podle záběrů z médií absolutně nelze usuzovat jak velká. Podle záběrů médií většina Rusů nepodporuje putinovu politiku ...

Jaký je rozdíl, jestli Palestinu uznáme či neuznáme jako stát? To není ironická otázka. Jen mi uniká význam.

Bezletová zona nad Ukrajinou je nesmysl. Stačilo jim jen dodat zbraně po vypuknutí konfliktu a Rusko by už pravděpodobně brečelo někde u svých hranic a debaty by byly o tom, jestli si může či nemůže ponechat Krym. Jenže Ukrajině nikdo nechtěl pořádné zbraně dodat a kvůli tomu to vypadá jak to vypadá.

Rusko a Čína se nemilují. A Čína nepotřebuje Rusko. Čína prostě jen vykořisťuje oslabené Rusko a snaží se z toho dostat maximum. Aniž by se s ním nějak zapletla. Nechce a nepotřebuje ho mít za spojence. Sama je dost silná.

A kdo je větší hrozbou? Rusko je jako vzteklý pes, Čína jako mafián u kterého nevíme, zda si přijde koupit colu, bude požadovat výpalné a nebo nám vystřílí krám. Nevím koho se více bát.

JU

J48o31s71e24f 56U42l81m38a75n

23. 5. 2024 12:47

Podporu Hamásu a další veřejné mínění monitoruje několik médií na obou stranách a jak izraelská tak palestinská média dochází k přibližně stejným číslům. V některém ze svých článků jsme na ně dával link, ale občas je přinesou i česká média. A ano, Hamás má jednoznačně většinovou podporu, která po útoku na Izrael ještě stoupla, byť jen o pár procentních bodů.

Čína se chová racionálně a má obrovský tah na branku. Je schopna Rusko hodit přes palubu, pokud to bude potřeba, ale nyní stojí na jeho straně z mnoha důvodů. Jednak má od Rusa levné suroviny v dostatečných kvantitách, jednak se příliš nemusí se Spojenými státy, takže mají společného nepřítele. Se zbytkem komentu souhlas.

JH

J50a64n 63H23r63u56š70k35a

23. 5. 2024 9:21

Tvrzení, že se Americe tolik nedaří je celkem pozitivní...když přihlédneme k faktu, že na Ukrajině USA nebojuje a stejně má Rusko mnoha tisícové ztráty...

Foto

Amerika bojuje, kdy a kde se jí zachce. Obvykle desítky tisíc kilometrů od vlastního území, obvykle ve svém národním zájmu. Na ztráty nehledí.

  • Počet článků 2668
  • Celková karma 30,56
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články