Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Děkuji autorovi za příspěvek k tématu, které považuji za vrcholně důležité. Jistá část lidí bude vždy věřit konspiračním teoriím a propagandě jakéhokoli druhu, ale podstatná část lidí bude věřit tomu, co si mohou ověřit. Velikost obou skupin ovšem určuje důvěryhodnost a nezávislost zpravodajského mainstreamu. Ta samozřejmě v době nějakých povolených a zakázaných zpravodajských zdrojů přichází logicky zkrátka. Zachování otevřeného informačního prostoru je základní podmínkou zachování svobodné společnosti. A jedině taková společnost, ve které nejsou žádná témata a žádné informace tabuizovány, může řešit svoje problémy a jedině taková společnost má šanci na obnovu alespoň základní důvěry občanů sobě navzájem.

19 1
možnosti
EH

Bohužel tu chybí média, která by poskytovala informační prostor všem tématům. Jsou tu akorát tábory, které se haní navzájem, a to špatné ve vlastních řadách zamlčují.

Kdo čte či sleduje jenom jeden kanál, získá divný pohled na svět.

3 0
možnosti
JR

J20a45n 85R47á72ž

30. 12. 2022 15:38

Nejhorší pro vnímání nutnosti zachovat ve veřejném prostoru názorovou svobodu, je zdánlivě logická úvaha, že se musí zabránit šíření lživých názorů. Ovšem kolik názorů, ve své době považovaných za lež, dnes by byly módně označeny jako dezinformace, se v relativně krátké době ukázalo jako pravda. Stačí si například připomenout prostředky používané vládou a medii v boji s údajnými dezinformacemi v přímo hysterické covidové době.

A toto musíme mít na paměti i při posuzování dnes vládou prosazovaných prostředků boje s tak zvanými dezinformacemi dnes.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články