Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

1984 - Orwell, britský spisovatel a novinář v něm představil pojmy jako „Velký bratr“, „newspeak“ nebo „ideopolicie“. Obecně je kniha považována za varování.

Bohužel, začínám mít čím dále větší pocit, že někteří "mocní" ji začínají brát za návod :-(

7 2
možnosti
Foto

To všechno už v té době fungovalo v diktatuře, která se teď jmenuje Rusko a je to tam tak doteď, takže nic nového. Jenom se tady jeho obhájci ohánějí Orwelem. :-)

2 5
možnosti
MB

Ano, o tom, co je dezinformace, rozhodujeme my. Strana.

Představa, že se nám vrací časy bolševika, kterého jsme před 30 lety hodili na východ, aby se nám vrátil ze západu, je docela děsivá.

Svoboda slova je nedělitelná. Buď je nebo není. Takové to komunistické "svoboda slova ocaď pocaď" je nepřípustné. Dneska budeme blokovat rusáckou propagandu, zítra Smíš a ProLibertate nebo články profesora Thona, protože jsou v rozporu s oficiální protikovidovou linkou, pozítří budeme blokovat lidi, kteří nesouhlasí s teorií globálního oteplování / globální změny klimatu...

15 0
možnosti
PT

Mluvíte mi z duše, Martine :-)

0 0
možnosti
Foto

Jo za komunistů se úředníkům kteří určovali které informace jsou pro veřejnost vhodné a které ne říkalo politruci. Tohle je jen začátek . Vše nasvědčuje tomu že se vrací i nenavistná propaganda. V Rusku to nepřekvapí. Musíme jít v ČR a EU touto cestou ? Kam to povede?

15 0
možnosti
JR

Ne, neříkalo. Politruk byl zástupce velitele útvaru pro věci politické a bylo to pouze v armádě.

Nemáte zač.;-)

1 0
možnosti
BM

Dezinformace byly jsou a budou. Je jenom na politicích a i nižších činitelích zda oni budou říkat pravdu. A mít za svá slova zodpovědnost. Pokud ano tak i těch dezinformací bude méně.

6 0
možnosti
PT

Moc děkuji za odkaz, tohle by se mělo pouštět už dětem ve škole.

2 0
možnosti
TT

Tak to se dnes po přečtení blogu jdu extra podívat na love speeche elfů. ;-D

8 0
možnosti
TT

Ech, jak vidím, nestojí to za to se zabývat speciálními inteligenty. :-P

2 0
možnosti
Foto

Mnoho zbytečných řečí o ničem. Vláda nemá co kecat do toho, co média či jednotlivci prezentují. Na některé formy projevů pamatuje i současná legislativa, např. pomluva, šíření poplašné zprávy atd. Příjemci informací mají vlastní rozum a musí si přebrat sami co čtou, vidí, slyší. Nepotřebují žádné politicky motivované a úkolované zmocněnce. Nejvíce "dezinformací" pochází z vládních zdrojů. Jako příklad lze uvést uváděné informace o Covidu ve veřejnoprávních médiích a porovnat je daty na webu Ministerstva zdravotnictví.

24 5
možnosti
DR

Přesně tak. Ale tohle drzé rýpnutí do vládního hnízda Vám Radek neodpustí. ;-D

2 0
možnosti

Takže teď již stačí jen zřídit úřad s obdobou Geheime Staatspolizei ?

8 6
možnosti
LS

Pane inženýre, vy rozhodně musíte v budoucnu kandidovat za SPD.

Tolik pravopisných chyb v pár slovech, dokonce i v představeni vašeho titulu a jména.

Jistě ale na vaše chytrou myšlenku dojde.

6 12
možnosti
LC

Nastal čas opět povolat do služby pana exposlance Sládka. Když už mu nedovolili nezvolit Havla prezidentem, mohli by ho alespoň tímhle odškodnit.

2 1
možnosti