Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

m. l.

24. 10. 2010 18:04
Reaguju na článek "Vládnou nám muži?"

Paní Urbanová, píšete hlouposti a víte to, jinak byste se své názory nebála obhájit v diskusi :-( kterou jste raději zakázala...

0 0
možnosti
I

IIRoman35

24. 10. 2010 8:41
Kdepak máte diskuzi k dalšímu článku srabe?

Nj. Napsat ptákovinu a pak odmítnout jakýkoliv názor který to zpochybní. Rv

0 0
možnosti
M

mar1981

14. 10. 2010 8:15
práce na černo

dle mého názoru by neměli být stíhání ti, co pracují načerno (jak nezaměstnaní, tak třeba i cizinci apod.) ale odpovědnost by měl nést zaměstnavatel. A to z toho důvodu, že to není zaměstanec kdo okrádá stát, nýbrž zaměstnavatel. A to tím, že neplatí sociální a zdravotní pdvody a často zneužívá tíživé situace zaměstnance k tomu, aby ho k tomuto způsobu práce nutil. Ve VB by si nikdo nedovolil zaměstnat čověka, který na to podle jejich zákonů nemá nárok, protože kontroly jsou časté a sankce jsou tak vysoké, že se to nikomu nevyplatí.

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 10. 2010 9:04
Souhlas.

Problém je ovšem s těmi kontrolami. Na to by se musel velmi zvýšit počet kvalifikovaných úředníků.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

14. 10. 2010 7:22
Zkuste si spočítat tohle.

Zaměstnanec i zaměstnavatel státu na daních a odvodech zaplatí prakticky polovinu výplaty. takže při mzdě 10.000 korun se státu odvede dalších 5 tisíc. Pokud jej zaměstná načerno přijde jenom o 15% daně. Tak proč by se to nevyplatilo. Navíc, když pracovníci načerno dostávají nižší mzdu. Kromě toho zaměstnavatel ušetří třeba i za pracovní pomůcky, sociální zařízení a podobně. A co se týče těch elektronických knížek - v současné elektronické době Vás na úřadech zavalí haldou naprosto nesmyslných formulářů, které stejně nikdo nečte a po vyplnění se ukládají do archívu. Jejich jedinou funkcí je, aby úředníci neseděli v kancelářích bez práce. tak jaké elektronické knížky? Jednodušší řešení by bylo, vyhnat ty ůředníky do terénu a nezaměstnaným nařídit 20 hodin veřejně prospěšných prací týdně a ve zbytku volného času si hledat zaměstnání. Tím by se spousta práce načerno odfiltrovala, protože při takovém vytížení by prostě nezaměstnaný na ni neměl čas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Jana, co se nenechá opít rohlíkem