PPPD pěstujeme děti....

Pěstounská péče na přechodnou dobu ( PPPD ), je forma náhradní rodinné péče. V našem zákoně již od roku 2006, ale až v roce 2013 -  po novele zákona o sociálně právní ochraně dětí, se konečně uplatňuje.

PPPD je PROFESE, při které je pěstoun, prověřen po sociální, finanční, zdravotní a psychologické stránce.

          Musí projít tzv. přípravou ( 72hod vzdělávání ), musí mít rodičovskou zkušenost a mnoho dalších předpokladů - zdaleka ne všichni zájemci jsou schváleni.

 Po celou dobu vykonávání profese , musí absolvovat další vzdělávání ( ev.oba manželé ) A je sledován Doprovázející organizaci a sociálním odborem  dítěte i pěstouna.

 

!!! NEJSME tu proto, aby se odebíralo víc dětí , abychom měli práci...!!!

!!! NEJSME tu proto, abysme bránili osvojení ( adopci ) přímo z porodnice...!!!

 

!!! JSME tu proto, abychom se starali o děti, které jsou v krizi a byly by v krizi i bez PPPD, jen by šly do ústavů...!!!

 

 Jsme taková vzdálená TETA či blízká SOUSEDKA nebo INDIVIDUÁLNÍ kojeňák ...

Když se ocitne dítě v nouzi a je potřeba se o něj postarat , přijde ( na základě rozhodnutí soudu ) k nám domů, kde se o něj staráme , než se mu vyřeší situace .

Poté ho postupně předáváme do definitivní rodiny - biologické, adoptivní, pěstounské...

 

!!! Tak jako se nevyčítá parcovníkům ústavu, či tetám v Klokánku, že sestarají o děti v krizi, a berou PLAT , nemělo by se to vyčítat ani pěstounům.!!!

Moje známá k tomu řekla " Obdivuji lidi, kteří otevřou svou náruč pro nechtěná miminka. Tohle v ústavu nemůžou nikdy zažít, protože každý maličký človíček tam nemá svou "osobní náhradní maminku". To se prostě, v rámci jejich povinností o mnoho dětí najednou, nedá stihnout a pak z nich vyrostou citově prázdní lidé. Jak to, že všichni vědí, že když si domů přinesou zvířátka, tak ho musíme hned od začátku hodně hladit a mazlit, aby bylo socializované a jak to, že to nevíme u lidí?????

Vždyť ty malí lidičky budou žít společně s našimi dětmi a jde o jejich společnou budoucnost ve společnosti jako takové!!! Aby naše děti a děti našich dětí potkávali lidi vstřícné a schopné lásky!!! 

 

 

Autor: Jana Toušova | úterý 20.1.2015 14:15 | karma článku: 14,16 | přečteno: 1130x