Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zase jedna kariéristka z Věcí veřejných

Poté, co se Věci veřejné rozhodly obětovat ministra školství Dobeše, nikoli však post ministra školství, ten zajisté obsadí jiným čímanem z VV, manželka Josefa Dobeše vycítila, že by i ona mohla letět přes palubu, a tak učinila kop jakožto první.

 

Do čeho jiného by si kariéristka z VV asi tak kopla, nežli právě do Věcí veřejných. Ona dokonce svůj kop okomentovala jakožto kop do zkaženého dítěte. Prý manžel by nemohl. Ale mohl, paní Dobešová, mohl. Už odkopl zkažené dítě, jen si vzpomeňte, jak vrátil Cikána zpátky do pasťáku, když už nepotřeboval peníze za jeho opatrovnictví a zároveň usoudil, že v jeho péči hoch poněkud zvlčil.

Předsedkyně klubu Věcí veřejných ve Slaném a manželka odcházejícího ministra školství Josefa Dobeše Lucie se rozhodla odejít z VV na protest, že VV jejímu manželovi neustoupilo a nehájilo ho v rámci koaličních vyjednávání.

Člověk si řekne „další kariéristka z Věcí veřejných s korytem předsedkyně klubu VV, která odchází s pocitem zhrzené nedoceněné osobnosti. Bohužel pro VV i tahle osůbka je součástí koloritu a zasmrádá atmosféru v dění kolem Věcí veřejných. Kariérista John, kariéristka Kočí, kariérista Škárka, kariérista Bárta, kariéristka Dobešová, o arogantním kariérním chování Josefa Dobeše nemluvě. Kdo bude další, kdo to Věcem veřejným obraně řečeno pokálí?

Ať již tato strana povstala z jakéhokoliv podhoubí, vypadá jako bazilišek, donesený omylem jako černé vejce a v koši zapomenut za pecí. Jako správný bazilišek nabobtnal, nakynul, nasupil se a začal si vynucovat pozornost a vše, co se mu zlíbilo. Kdo se trochu vyzná v pohádkách o strašidlech, ví, že baziliška je těžké se zbavit, ale jde to. Hlavně se bazilišek musí vykopat z baráku.

Žádná pohádka o strašidlech ovšem nemůže být dostatečně strašidelná a konkurovat tomu, co vyvádějí protagonisté věcí veřejných, přiznejme si však, že za slušné výpomoci protagonistů koaličních politických stran. Členská základna Věcí veřejných by se však neměla poměřovat podle etalonu něčeho ještě horšího, ale měla se snažit udělat čest politické straně, která si po prvé a evidentně naposledy vydobyla místo ve vládě.

Tohle chování Dobešovy manželky je ale opravdu ne třešnička, ale kozí bobek na smrdutém dortu, uplácaném z něčeho, co snad válí jen ve stokách a kanálech. Děkujeme za takový dortík, pánové Bárto a Johne, klidně si s ním zahrajte dortovou válku a za příští volební kampaň raději ušetřete.

Ekonomičtí experti bez jakékoliv prokazatelné praxe s podivnými milionovými dluhy, které náhle lehce zaplácnou, nahrávání nahrávaných za současného rušení rušiček při nahrávání a podobné ptákoviny, z nichž asi nejlepší je vyprávění Kočí o sexu s Tluchořem a těmi dalšími, to už je opravdu dost i na národ Švejků. Vlastně je těžké tipnout si, kde na zeměkouli by se Věci veřejné s takovým ansámblem uchytily a tak dlouho držely ve vrcholové politice.

Možná kariéristka Lucie Dobešová už něco tuší, a tak odchází středem, no – středem stoky, to asi není moc slavně. Každopádně odchází další kariéristka z Věcí veřejných. Kam asi vleze? Kam asi tak nalezou všichni ti zhrzení kariéristi, opouštějící Věci veřejné, tak mladí a tak neschopní?

Pro ty, co jim přijde jako silná káva přirovnání nakopnutí do zkaženého dítěte:

„Rozumím tomu, že můj manžel Josef Dobeš alespoň prozatím nemůže do svého zkaženého dítěte VV kopnout, já však toto udělat mohu a činím tak s obrovskou úlevou,“ napsala ve čtvrtek straníkům Dobešová v otevřeném dopise.

(Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/262665-dobesova-zena-odchazi-z-vecek-s-ulevou-kopnu-do-zkazeneho-ditete-vv.html )

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 22.3.2012 18:01 | karma článku: 32,77 | přečteno: 1876x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 25,21 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,56 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,45 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,36 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Vrátíme věk odchodu do důchodu, přes 65 let nejede vlak, řekl Babiš

28. května 2024  5:59,  aktualizováno 

Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Fiala jednal s evropskými lídry o pomoci Ukrajině, ti přislíbili další pomoc

28. května 2024  8:40,  aktualizováno  22:21

Zástupci Polska, Dánska, Nizozemska, Lotyšska a Ukrajiny se sešli v Kramářově vile, kde potvrdili...

Bystroně obviňují, že si nechal posílat peníze na falešnou adresu

28. května 2024  22:11

Kontroverzní německý politik českého původu Petr Bystroň nově čelí podezření, že používal falešnou...

Terasa baru, jejíž pád na Mallorce zabil čtyři lidi, neměla provozní licenci

28. května 2024  21:58

Terasa baru v turistickém letovisku na ostrově Mallorca, při jejímž pádu minulý týden zahynuli...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.