Zase jedna kariéristka z Věcí veřejných

Poté, co se Věci veřejné rozhodly obětovat ministra školství Dobeše, nikoli však post ministra školství, ten zajisté obsadí jiným čímanem z VV, manželka Josefa Dobeše vycítila, že by i ona mohla letět přes palubu, a tak učinila kop jakožto první.

 

Do čeho jiného by si kariéristka z VV asi tak kopla, nežli právě do Věcí veřejných. Ona dokonce svůj kop okomentovala jakožto kop do zkaženého dítěte. Prý manžel by nemohl. Ale mohl, paní Dobešová, mohl. Už odkopl zkažené dítě, jen si vzpomeňte, jak vrátil Cikána zpátky do pasťáku, když už nepotřeboval peníze za jeho opatrovnictví a zároveň usoudil, že v jeho péči hoch poněkud zvlčil.

Předsedkyně klubu Věcí veřejných ve Slaném a manželka odcházejícího ministra školství Josefa Dobeše Lucie se rozhodla odejít z VV na protest, že VV jejímu manželovi neustoupilo a nehájilo ho v rámci koaličních vyjednávání.

Člověk si řekne „další kariéristka z Věcí veřejných s korytem předsedkyně klubu VV, která odchází s pocitem zhrzené nedoceněné osobnosti. Bohužel pro VV i tahle osůbka je součástí koloritu a zasmrádá atmosféru v dění kolem Věcí veřejných. Kariérista John, kariéristka Kočí, kariérista Škárka, kariérista Bárta, kariéristka Dobešová, o arogantním kariérním chování Josefa Dobeše nemluvě. Kdo bude další, kdo to Věcem veřejným obraně řečeno pokálí?

Ať již tato strana povstala z jakéhokoliv podhoubí, vypadá jako bazilišek, donesený omylem jako černé vejce a v koši zapomenut za pecí. Jako správný bazilišek nabobtnal, nakynul, nasupil se a začal si vynucovat pozornost a vše, co se mu zlíbilo. Kdo se trochu vyzná v pohádkách o strašidlech, ví, že baziliška je těžké se zbavit, ale jde to. Hlavně se bazilišek musí vykopat z baráku.

Žádná pohádka o strašidlech ovšem nemůže být dostatečně strašidelná a konkurovat tomu, co vyvádějí protagonisté věcí veřejných, přiznejme si však, že za slušné výpomoci protagonistů koaličních politických stran. Členská základna Věcí veřejných by se však neměla poměřovat podle etalonu něčeho ještě horšího, ale měla se snažit udělat čest politické straně, která si po prvé a evidentně naposledy vydobyla místo ve vládě.

Tohle chování Dobešovy manželky je ale opravdu ne třešnička, ale kozí bobek na smrdutém dortu, uplácaném z něčeho, co snad válí jen ve stokách a kanálech. Děkujeme za takový dortík, pánové Bárto a Johne, klidně si s ním zahrajte dortovou válku a za příští volební kampaň raději ušetřete.

Ekonomičtí experti bez jakékoliv prokazatelné praxe s podivnými milionovými dluhy, které náhle lehce zaplácnou, nahrávání nahrávaných za současného rušení rušiček při nahrávání a podobné ptákoviny, z nichž asi nejlepší je vyprávění Kočí o sexu s Tluchořem a těmi dalšími, to už je opravdu dost i na národ Švejků. Vlastně je těžké tipnout si, kde na zeměkouli by se Věci veřejné s takovým ansámblem uchytily a tak dlouho držely ve vrcholové politice.

Možná kariéristka Lucie Dobešová už něco tuší, a tak odchází středem, no – středem stoky, to asi není moc slavně. Každopádně odchází další kariéristka z Věcí veřejných. Kam asi vleze? Kam asi tak nalezou všichni ti zhrzení kariéristi, opouštějící Věci veřejné, tak mladí a tak neschopní?

Pro ty, co jim přijde jako silná káva přirovnání nakopnutí do zkaženého dítěte:

„Rozumím tomu, že můj manžel Josef Dobeš alespoň prozatím nemůže do svého zkaženého dítěte VV kopnout, já však toto udělat mohu a činím tak s obrovskou úlevou,“ napsala ve čtvrtek straníkům Dobešová v otevřeném dopise.

(Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/262665-dobesova-zena-odchazi-z-vecek-s-ulevou-kopnu-do-zkazeneho-ditete-vv.html )

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 22.3.2012 18:01 | karma článku: 32,77 | přečteno: 1876x