Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vlčí děti lidských rodičů s opičí láskou v bytovce?

Zase máme zpátky na talíři kauzu vlčích dětí. Je to vlastně dobrá zpráva, vždyť veřejnost v diskuzích namítala ažaž proti příliš tvrdému soudu pro rodiče těchto dětí.

 

Ono už dát přídomek „vlčí“ dětem, odchovaným v teple domova v přítomnosti obou rodičů – lidí, nikoli vlků, to je docela na žalobu za urážku člověka. Mne osobně zaujalo hodnocení dětí panem na slovo vzatým odborníkem, takto soudním znalcem.

Zejména ta část, že děti neumějí jíst příborem ve věku ani ne dvou let. Můj syn ve věku dvou let neuměl ani držet sklenici s pitím, dokonce jakožto tříletý v jeslích na přivítanou oblafl zdravotní sestry a dělal, že neumí jíst ani lžičkou. Na štěstí mne ty dobré duše neodevzdaly českým soudům, ale po konzultaci se mnou dělaly, že nevědí, že to hošík neumí, a tak mu nezbylo nic jiného, než se lžičky chopit a cpát žvanec do hlavy samostatně.

Má to po mně. Já jsem kulila babičku ještě v pěti letech, jak neumím zavázat šňůrky u bot. Až jedna dobře mířená za ucho mi srovnala domněnky v hlavě a uložila pracovní postup zavazování šňůrek u bot do mozkovny natrvalo. Dneska lisknete vlastní dítě a skončíte v chládku, takže pozor na výuku dovedností, potřebných k tomu, aby se dítě obléklo a obulo.

A co se týká toho, co rodičům takzvaných vlčích dětí bylo vytčeno, že totiž děti doma běhaly nedostatečně oblečeny a bosy, tak to jsem ráda, že nikdo nekontroluje mne, jak si doma běhám v dospělosti.

Jako dítě jsem v létě běhala u babičky po zahradě bosa a nedostatečně oblečena celé dny. Hodní sousedi ale babičku nenapráskali sociálce, tak to dopadlo dobře. Teprve nyní ale chápu, jakého prohřešku se na mně babička s dědou napáchali, když můj pohyb omezili toliko na pozemek zahrady, kdežto pes si mohl chodit po vsi a slepice, ba i králíci k sousedům, kdy chtěli, já jen občas.

Možná by nebylo od věci paní soudkyni upozornit, že vstupujeme do etapy dějin, kdy ČR chce naprosto zrušit ústavní péči a děti svěřovat do péče i docela cizím lidem, nijak zvlášť prověřovaným a školeným. Tím chci naznačit, že by mohlo být kontraproduktivní zavřít pro změnu otce, který děti má rád, i když podle všeobecného mínění veřejnosti, je otec poněkud praštěný.

Nakonec, pokud někteří rodiče vychovávají děti k drobným zlodějnám, sotva se naučí trošku rychleji běhat, také to naše společnost velkoryse odpouští, nechává rodinu držet pohromadě a dokonce na děti přispívá. Přiznejme si upřímně, že onen praštěný otec od státu na děti nebral ani korunu, protože je nepřihlásil a nenechal jim přidělit rodná čísla.

A tak mne napadá, že prvním přátelským gestem státu vůči praštěnému otci by mohlo být přidělit rodná čísla dětem a rodině dát peníze, které jim díky péči o děti za poslední tři roky unikly, respektive díky věku dětí to ani tři roky nejsou. Třeba pak praštěný otec uzná, že je lepší s dětmi se státu přiznat a nedělat tajnosti.

Každopádně oceňuji, že otec, ač praštěný, děti necvičil ve sklepě, netýral topením či zavíráním potmě nebo do psích klecí, nenutil je plazit se nahé po zemi a sbírat zbytky jídla ze země ústy. A to ještě ani nevěděl, že za takové jednání se v ČR rozdávají mírnější tresty, než jaký si vysloužil svojí opičí láskou k dětem, které chtěl mít jen sám pro sebe a svoji ženu.

Určitě je nejvyšší čas vysvětlit takzvaným vlčím dětem i jejich rodičům, že na světě budou žít s námi a mezi námi, podobně, jako žijeme my, pěkně zaevidovaní státem a s doklady o totožnosti při ruce. Ale to je vlastně to nejmenší, to velké teprve přijde.

Tento článek najdete také na serveru Czechfreepress.cz: http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/vlci-deti-lidskych-rodicu-s-opici-laskou-v-bytovce.html 

Obrázek perex: zdroj Idnes.cz - děti v srpnu 2011

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | pátek 2.3.2012 13:45 | karma článku: 35,08 | přečteno: 1539x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

USA pozastavily dodávky zbraní Izraeli. Nechtějí dál zvyšovat počty obětí

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  12:17

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena pozastavila dodávku tisíců zbraní do Izraele, a to...

Konec války připomněly stíhačky. Pavel povýšil ředitele BIS na generálmajora

8. května 2024  8:50,  aktualizováno  12:17

Lidé si ve středu na různých místech Česka připomínají výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

Izrael otevírá přechod Kerem Šalom, kamiony už navážejí humanitární pomoc

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  12:14

Izraelská armáda ve středu oznámila, že znovu otevírá přechod Kerem Šalom z Izraele do Pásma Gazy....

Státy EU se shodly na podobě migračního balíčku. Češi se zdrželi

8. května 2024  10:59,  aktualizováno  12:03

Aktualizujeme Zástupci členských států Evropské unie ve středu v Bruselu potvrdili shodu na konečné podobě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.