Pomazánkové máslo Evropskou unií opakovaně a nezvratně nepochopeno

Brusel zakázal název Pomazánkové máslo s konečnou platností. Není to máslo. To my sice víme, ale jiný název si pro tuhle dobrotu neumíme představit. Co budeme dělat?

 

Asi vyhlásíme soutěž na jiný trefný název pro pomazánkové máslo-nemáslo. Zároveň bychom v předstihu měli vyhlásit soutěž na nové názvy pro tyto anatomické pojmy:

Achillovu patu

Zdůvodnění: Každý ji máte, ale nikdo nejste Achilles.

Jabko, ohryzek

Zdůvodnění: Nevztahují se na ně zemědělské kvóty a nemají správný tvar, schválený EU pro jablka a jejich ohryzky.

A také pro tyto pojmy:

Kohoutek u vodovodu

Zdůvodnění: Nekokrhá a nežere zrní.

Úsporná žárovka

Zdůvodnění: Neprodukuje žár, pouze svítí, takže ať je to na příklad svítivka

Pleťové mléko

Zdůvodnění: Neteče to z žádného cecíku, vemínka, ani z mlékomatu, tak to není mléko.

 

Nevymysleli náhodou tenhle níže uvedený prvorepublikový vtip z prostředí drogerie v Bruselu?

„Co si přejete?“

„Ten … papír.“

„Jaký papír?“

„No, na zadek.“

„Aha, toaletní. A dál?“

„To … mýdlo.“

„Toaletní?“

„Ne, na obličej.“

 

Mě už ale ty bruselské vtipy o tvaru banánů a okurek, o sladkosti cukru, čokoládovosti čokolády a máslovosti másla fakt nebaví. Kromě toho se obávám, že až parta v Bruselu zjistí, že jíme cikánskou pečeni, dostaneme pokutu za rasismus a kanibalství v jednom, protože tohle oni v Bruselu nikdy nemohou pochopit, z čeho ta cikánská vlastně je.

Teď mě ještě napadlo – svíčková … ne bába, omáčka nebo maso, to zase bude v Bruselu mazec, že v tom není nějaký asi osmdesátiprocentní podíl svíček. No, snad jim v Bruselu nikdo nevykecá, na čem si tu debužírujeme, a vozit jim to tam, pche, beztak by to nedocenili. Když jim nešmakuje naše pomazánkové máslo, tak ať si tlačí do krku třeba šrot.

Ježkovy oči, šrot, tuším další problém. Ne, my se s nimi nedomluvíme, o potravinách tedy určitě ne.

Zlaté totalitní časy, kdy jsme na Slovensku namísto kapusty dostali zelí, a když jsme frfňali, že jsme zelí nechtěli, tak se divili, proč jsme neřekli hned, že chceme kel, respektive Slováci v Čechách na objednávku kapusty protestovali, že nechtěli kel? To ještě byla vůle se domluvit, a tak jsme se všichni dobře nadlábli. Ale teď, kdy nám do potravin mluví odborníci z Bruselu, to na společný piknik nevypadá.

Foto perex: původní ahaonline.cz, ale dovolila jsem si poopravit název, aby všichni v Bruselu, co nás čtou, pochopili, že toto není máslo :-)

Autor: Jana Šimonová | pátek 29.4.2011 11:15 | karma článku: 30,92 | přečteno: 5460x