- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
euromočkám vydávajícím se za pivo, nespecifické hmotě vydávající se za jogurt, "sýrům" rostlinného původu, "čokokoládě", .... Tedy potravinám, které na rozdíl od pomazánkového másla skutečně obelhávají zákazníky
jo to sedí......ještě bych dodal napodobeniny uzenin, které mě dohánějí k zuřivosti
Čert vem všechny bruselské byroktraty.Nemám problém s tím,aby se ta pomazánka jmenovala třeba pommas. Ale chci mít jistotu,že máslo bude obsahovat minimálně 82% mléčného
tuku.
české zatím splňuje, ale polský dovoz nebrat - nic netvrdím, ani nenaznačuji, jen opdle jazyka říkám "nebrat" - co na to Brusel? měří v něm tuk? neměří
co takový polák, který bude chtít oponu a my ho místo do pneuservisu pošleme do divadla?
bulharovi, který bude chtít maslo budete do auta cpát místo oleje pravé máslo s min. 82% tuku (a prosím pokrájet, aby to tím nalévacím hrdlem prošlo!)
A co takový žíznivý Chorvat, až bude shánět nápoj...
Pomazánkové máslo se nesmí jmenovat máslo, protože to není máslo. Stejně jako se Tuzemský rum nesměl jmenovat rum, protože s rumem neměl nic společného. Je to celkem rozumné řešení, jak se bránit potravinovým náhražkám. Co je na tom špatného? Vždyť se to může jmenovat třeba máslová pomazánka, ne?
vím, jak chlapi nakupují, jediný nevýznamný detail je naprosto dezorientuje - takže zaměnit dvě slova v názvunelze, byli by bezradní
"Brusel" nic nezakázal, jenom ho neuznal jako tradiční specialitu. V tom osobně vidím dost podstatný rozdíl.
S pozdrevm
James
A přesto je to tradiční český pamlsek, mimochodem - přesně jim vadí to, že se to jmenuje máslo, ale neobsahuje to 82% tuku, jenže vtip je právě v tom, že toto máslo bylo vyvinuto jakožto zdravý netučný konkurent pro tučné máslo, jednak z nouze - že bylo málo tučného másla, jednak z rozumu - podstrčit lidem něco dietnějšího
Kdo pochybuje o tom, že se pomazánkové máslo povedlo? Brusel? Také ne, Brusel se bojí konkurence, proto háže klacky pod nohy. Češi to zatím berou s humorem, zatím.
takový Ertunkene,pěkně v octovém nálevu,s cibulí a pepřem...Já bych to přejmenoval na Pomazánkové másro,pak by mohlo být i sádro,a sranina.
Ale zkuste to vidět i z druhé strany. Jako cizinec půjdu v Česku do krámu a koupím si RUM. No a po napití se pozvracím a lahev vyliju do hajzlu. Protože ten náš slavný Tuzemák opravdu rum není.
ono na tom opravdu něco je, ale asi to chce míru......když jsem si v "Dojčlandu" koupil jednou slané máslo, taky jsem málem vrhnul....na vánočce bylo fakt skvělý.
Mně by to nevadilo,ale nejed bych to.Hodit to rovnou do kafilerky,a basta..
Já bych to nazval Máslová pomazánka a opravdu bych k tomu přilepil logo "Přejnemováno na popud EU ".
Pomazánkové máslo vadí, přestože našinec ví, co kupuje a cizinci to vůbec neznají. Ale takový jogurty jsou jim šumafuk a přitom se k nám i ze západních zemí EU dováží pochybné "cosi" s tímto označením. Ono je pro Brusel asi rozhodující, kde se to či ono zboží vyrábí