Pokud ČSSD nepředstaví nové tváře, nemá u voličů šanci

Vedení strany ČSSD si mne ruce nad medializací kauz, týkajících se současných koaličních stran, a těší se na volební úspěch. Zbytečně. S tvářemi politiků, kteří se angažovali u kauz, byť zatím dřímajících u ledu, se úspěch nedostaví.

 

Zásadní problém, proč vedení ČSSD nechce upozadit ty jedince, kteří nemají zcela čistý štít, je ten, že se chovají podle hesla „bratři, držme se, jedem s kopce“ jen s tím rozdílem, že nyní si myslí, že jedou do kopce. Situace se ale může pro ČSSD nechutně otočit v okamžiku, kdy před volbami začnou média připomínat Bakalovy byty, Šustrův Orel a další kousky pana Sobotky v roli ministra financí, které se tentokrát ohromně budou hodit do karet protihráčům.

Dá se očekávat, že vedení ČSSD se bude tak dlouho držet ve vedení, až konečně potopí celou stranu i s členskou základnou, nebo členská základna sebere síly a dokáže prosadit změny ve vedení takové, aby na vedoucí posty zasedli lidé schopní, vzdělaní a morálně zatím nezkažení, snad i nezkazitelní, tedy nezkorumpovatelní, nekariérističtí a disponující sociálním cítěním.

Tipuji, že vedení ČSSD mezi sebe nikoho „čistého“ nepustí, protože člověka, kterého nelze korumpovat, nelze ovládat, a kromě toho linie ČSSD byla přeci nastavena těmi takzvaně profláknutými tvářemi, tak se nenechají odehnat od stolu, když se slibuje hostina.

Hostina v podobě volebního vítězství se sice jako obvykle průzkumem, prováděným zaplacenými agenturami, slibuje, nicméně pan Sobotka, na jedné straně nevýrazný, na druhé straně poněkud namočený nakonec bude ten, kdo ČSSD potopí s konečnou platností.

Na příklad pro dnešek si vzpomněly Hospodářské noviny na Sobotkův dotační pardon v hodnotě 80 milionů pro sportovní spolek Orel Telnice, respektive pro rodinu dlouholetého poslance Ladislava Šustra, který udělil pan Sobotka v posledních dnech svého působení jakožto ministr financí.

Vzhledem k tomu, že pan Sobotka jakožto ministr financí podlehl cítění se svými stranickými kolegy zřejmě vícekrát, aniž by podle jeho slov kdokoliv za jejich zájmy lobboval, poskytl tak třeskající střelivo do rukou protivníka.

Pokud si ČSSD ponechá jako svoji tvář právě ostřelovanou tvář pana Sobotky, nemůže se pak divit, až dopadne ve volbách nikoli podle předplaceného průzkumu, ale podle naštvaných voličů, mimochodem těch, co svými daněmi platí všechna tahle extempore.

Obrázek perex: Bohuslav Sobotka, František Vlček, lidovky.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | pondělí 3.10.2011 10:47 | karma článku: 29,61 | přečteno: 4001x