Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

prezent

4. 10. 2011 11:01
Co mohou volby změnit?

Mám takový pocit,že velmi málo.Nové tváře těžko něco změní a velmi rychle se naučí zažité praktiky spolustraníků.Pokud se podíváme jací lidé jdou do vysoké politiky ,je nesnadné si představit jejich ušlechtilé cíle,kterými obohatí politickou scénu.Brzy se se začnou orientovat v zažitém schématu zkušenějších kolegů.Bohužel nehraje zde žádnou roli levicové či pravicové zaměření plitických stran,ale ekonomické zájmy lobistů a různých subjektů,které se angažovali ve volbách ve prospěch jednotlivých stran.No a kdo platí ten i řídí.Potom se nelze podivovat nad tím,že i pan Kalousek lepí díry v rozpočtu ,,drobnými" z daní,které daleko více pocítí většina populace,ale korupce která spolkne mnoho miliard korun bují  stále.Pouze nám jsou předkládány výmluvy proč to či ono nejde.Lze si dělat iluze,že to volby změní,ale pouze do vyhlášení výsledků,potom už nám med kolem huby mazat nemusí .;-)

0 0
možnosti
LC

jáša

3. 10. 2011 18:07
Sobotka B. je

vším možným, jenom ne správným vůdcem do boje o vítězství ve volbách. V tom s Vámi souhlasím. Doufám ale, že socani si jsou toho dobře vědomí a před volbami Sobotku upozadí a Vaše přání nedojdou naplnění.Co se tyče schopných, myslím odborně schopných členů má ČSSD celkem dost, kupodivu má i docela dobrý volební program, s tím vyrukuje až před volbami, teď by koalici dávali možnost k vykradání svého programu. Tedy mimo jiné. Navíc , teď probíhá a řeší se tolik různých kauz, hlavně koaličních, že by o vydaný program nikdo nestal, protože by nešel s čím srovnávat. Co se koalice tyče, její program je hodně nejasný, spíš žádný není. je jenom pár hesel a to je hodně málo.

0 0
možnosti
PB

Barkynson

3. 10. 2011 16:12
Upřímně paní Šimonová,

byl bych nejšťastnější kdyby ČSSD a ostatní současné strany už nikdy více neměly šanci u voličů, jinak se z té cesty do pekel nikdy nevyhrabeme.Ale bohužel žijeme kde žijeme a tak nás ani v budoucnu nečeká žádná změna k lepšímu, pokud i nadále budeme mít chuť volit cokoli co má společného s dnešní současnou politikou...

0 0
možnosti
JL

jirka1965

3. 10. 2011 15:13
Jenom k nadpisu.

Je velmi pravděpodobné, že ČSSD vyhraje příští volby i s těmi starými tvářemi. Že je nebude volit autorka článku není příliš rozhodující. Ta by ČSSD nevolila ani se starými ani s novými tvářemi.

0 0
možnosti
LH

nespavec

3. 10. 2011 15:50
Re: Jenom k nadpisu.

Tak na vítězství ČSSD bych si nevsadila. Možná jen na takové jako v minulých volbách.Lidé nadávají a budou nadávat na všechno a na všechny a nakonec stejně zvolí ne podle tváří ale podle programu. Na slogan " všem dáme všechno" už moc idí neslyší.

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

3. 10. 2011 13:36
Šanci mají jen nové tváře

..............spící Kníže a fackující Padák.....

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIX

3. 10. 2011 13:21
Panu Šulovi krátce o politice

Každá politická strana má své příznivce, kteří ji volí víceméně z nejasných důvodů - někdo proto, že ji volili jeho rodiče, někdo proto, že věří v politickou filozofii strany, někdo má zase rád toho konkrétního politika, se kterým se třeba dobře zná ... tihle všichni tu stranu volí víceméně bez ohledu na vnější faktory - skandály, pohromy a jiné disasters. Procento těch voličů je u každé strany jiné, ale pro ty strany velmi důležité - tihle lidé znamenají finanční stabilitu a odrazový můstek. u Velkých stran je to cca 15% voličů. Cokoliv je navíc, jsou aktuálně přesvědčení lidé, kteří ale dokáží změnit názor a jít volit jiného - třeba jim nabídne pívo za bůra ... nebo cokoliv jiného, co chtějí slyšet. TIHLE ROZHODUJÍ VOLBY, ne ti první.

Takže až se ZASE tady začnete rozhánět o tom, že 23% v posledních volbách bylo pro ČSSD dobrým výsledkem, tak opak je pravdou. ČSSD utekli lidé, protože jim Bárta slíbil všechno možné. Já tomu říkám POHROMA - a Paroubek to viděl stejně.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIX

3. 10. 2011 13:21
Re: Panu Šulovi krátce o politice

Nejde o to, kolik získali, ale o to, kolik nezískali.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

3. 10. 2011 11:35
ono

to jinde lepší není, všude se krade i v Německu a USA

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIX

3. 10. 2011 13:23
Re: ono

V Německu to jede systémem protislužeb, případně přes rodinné příslušníky.Už léta. Jenom v ČR jsme 100 let za opicemi.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 10. 2011 11:29
Sobotka je opravdu spíš takový typ

... silně nevýrazného politika, který voliče nijak neoslovuje. V tomhle ohledu byl lepší i Paroubek. Zásadní problém spíš vidím v tom, že ČSSD má jediný program, a to antiprogram - kritizovat vládní koalici. Přičemž jejich vlastní program je opět nekompatibilní, nejsou schopni konkrétně říci jak chtějí snižovat zadlužení státu a přitom plnit své sliby v sociální oblasti. Milionářská daň to nevytrhne, další zadlužování a "oživování" ekonomiky státními zakázkami je nesmysl. 

Asi nejkrásnější příklad naprosté nekoncepčnosti ČSSD byla opovržlivé kritika vládní koalice za to, jak chce řešit problém zdražování elektřiny, kvůli fotovoltaice. Borci z ČSSD jaksi zapomněli, že to byli právě oni, kteří svým zákonem (poslanci ČSSD a KSČM, nikoliv ODS) a doplňovacími návrhy zahnali (jakoukoliv) budoucí vládu do legislativní pasti, ze které se jen těžko teď leze zpátky.

0 0
možnosti

debater

3. 10. 2011 13:18
Re: Sobotka je opravdu spíš takový typ

R^

0 0
možnosti
TJ

vioš

3. 10. 2011 11:23
můj pohled

Já jsem s osobnostmi v socdem spokojen. Měli by však dávat větší prostor známým (skutečným) odborníkům v poradních skupinách a ukázat nejlepší mladé socdemáky. I univerzity se chlubí jak svými profesory, jejich asisenty, tak skvělými studenty.

0 0
možnosti
V

vmt

3. 10. 2011 13:13
Re: můj pohled

Jestli ono to nebude tím, že odborníka byste mezi socdemáky musel hledat s lucernou v pravé poledne. A nezáleží, jestli byste hledal starého nebo mladého. Kde nic není, ani smrt nebere.

0 0
možnosti

3lipy

3. 10. 2011 11:16
Milá paní Jano

Obávám se, že pokud Jiří Paroubek neubere straně voliče ČSSD, nebo si část jejich voličů nechá projít hlavou jejich dřívější sliby a pozdější skutky, tak oranžové šály opět zapaví zemi. Tenkrát jim k tomu stačil slib zrušení 30. korunového poplatku u lékaře, který se stejně platí... Dneska populisticky nabízejí zrušení všeho co lidem vadí. Jenže sliby za této konstalace nemůžou usmutečnit! To musela strana začít u sebe a profláknuté osoby nechat zmizet. Jistěže mají mezi s sebou schopné a rozumné lidí. Jenže ti by se zdráhali voličům lhát...a pokud řeknou pravdu tak mají po preferencích...proto v čele zůstanou dál lháři...Zdravím. L.Č.

0 0
možnosti